Problem s grafikou v NTB

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ferro0

Problem s grafikou v NTB

#1 Příspěvek od ferro0 »

Zdravim,
dnes po zapnuti NTB Acer 5742G s grafikou ATI HD5470 se zacal rozpadat obraz. Pri spusteni Media Center zacal displej ruzne poblikavat. Zkusil jsem stahnout ze stranek Acer ovladace pro grafiku a zda se, ze problem je vyresen. Proc k tomu doslo? Problem s grafikou?
Přílohy
5742G_03.jpg
(222.77 KiB) Staženo 108 x
5742G_02.jpg
(32.01 KiB) Staženo 112 x
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Spíš bych se bál nějakýho HW problému, než že to bylo ovladačema. Stáhni a spusť nějakej 3D benchmark, kterým to prověříš. V nouzi postačí i TechPowerUp GPU-Z má to zabudovanej takovej malinkej stress test. Nebo třeba Unigine Heaven, nebo Stone Giant by mohl běžet.
mikosa

#3 Příspěvek od mikosa »

Můj starší syn má Acer travelmate 5742zg. Po zapnutí ntb pracoval cca 30 minut pak se objevila hláška : ovladač grafické karty přestal pracovat , a ntb se vypnul. Zjistil jsem , že při normálním surfování na netu má grafika asi 70 stupňů a při hraní náročné hry se grafika ohřeje až na 96 stupňů . Rozdělal jsem ntb, že ho vyčistím a přepastuju, a zjistit jsem že na grafice, čipsetu a vram pamětech jsou silikonové ,,teplovodivé " podložky. Ty jsem vyhodil a místo nich jsem dal měděné plíšky odpovídající tloušťky. Po složení hláška zmizela a teplota grafiky klesla o cca 20 stupňů. Maximální zaznamená teplota při hraní her byla 77 stupňů a při běžné činnosti kolem 52 stupňů . Od úpravy před asi půlrokem ntb funguje bez problémů.
ferro0

#4 Příspěvek od ferro0 »

Diky za prispevky,
po reinstalu ovladacu problem okamzite zmizel. Nejake benchmark jsem provedl a zda se, ze je vse v poradku. Teplotu jsem rovnez kontroloval.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Habesan »

Možná byl jenom nabořený některý ze souborů toho ovladače.
Možná...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“