místo bastlírny se otevře přihlašovací okno routeru.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Artaban001

místo bastlírny se otevře přihlašovací okno routeru.

#1 Příspěvek od Artaban001 »

Zdarec,
Co se to děje , že když zadám http://www.ebastlirna.cz, tak mi na obrazovce prohlížeče vyskočí přihlašovací okno routeru? (tenda N3).
Zatím to řešívám vypnutím a znovuzapnutím ze zasuvky..
Stává se to občas, ne pravidelně..
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Asi sis to někde v PC přesměroval. Jakou máš adresu routru (vnitřní) ?
Dej hledat v registrech tuto adresu a mrkni se, kde se všude vyskytuje. (regedit)
Artaban001

#3 Příspěvek od Artaban001 »

No to se nějak rozhasí samo.. (jak to jinak napsat) nějak selže připojení router je pověšen na router-modem "Zyxel P660HW-T3 v2", Z Vrchu wifi nechytnu a pokud ano, tak mi padá Intel Centrino v notebooku do stavu hardwarově vypnuto (už jsem to tu taky řešil)
Mám tu občas puštěný to wi-fi internetový rádio od Tchiba a najednou se začne sekat.. Tak jej vypnu a když jsem potom chtěl jít notebookem na ebastlírnu, nebo i na jakoukoliv jinou webovou stránku, hodí se to na přihlašovací okno Tendy. Tak ji vypnu ze zásuvky a zapojím a už funguje normálně..
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Tam máš nějaký zmatek. Já bych to povypínal všechno a potom v klidu zapnul a počkal až se to vše nastartuje a pak bych to zkusil znova. A až potom bych to řešil postupně dál.
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

Však po vypnutí a znovu zapnutí Tendy ten problém zmizí, než se pak po nějakém čase objeví znovu..
Kvicala_r

#6 Příspěvek od Kvicala_r »

zkus příkaz tracert www.ebastlirna.cz a sleduj, kde se to sekne a jakou na začátku vypíše adresu, kam je směřován. Netuším, v jakém modu je ta tenda - ale může zmrvit DNS...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

Máš tam nějakou veteš. Kdyby to byla chyba připojení nebo nastavení routeru, tak to prostě nebude fungovat.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Artaban001

#8 Příspěvek od Artaban001 »

Teď se tam už nedostanu, protože to funguje normálně, tak jak má - Ale v historii jsem měl na adrese "www.ebastlirna.cz/login.asp" přihlašovací okno na Tenda.. Teď před chvíli jsem na to klikl a objevila se hláška, že "Not Found
The requested URL /login.asp?0 was not found on this server. " Podle mě to doopravdy dělá ta Tenda, protože jejím vypnutím a zapnutím problém zmizí.. Až do doby, kdy se zase zblázní..
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

EB žádný login.asp nemá.
]
Artaban001

#10 Příspěvek od Artaban001 »

No právě. při zadání klávesnicí "www.ebastlirna.cz" automaticky naskočil ten odkaz "www.ebastlirna.cz/login.asp" a na obrazovce okno Tendy a login pro přihlášení do routeru - stejně se do něj nedalo dostat - Tak jsem ten router odpojil ze zásuvky a zapojil.. předtím jsem tu měl Zyxela, ale vzhledem k tomu, že jeho kontrolky osvětlily nepříjemně celou místnost, i když jsem jej dal pod postel, šel dál a já sem tu dal tento, kde je jen jedna velice slabě blikací LED.. Pokud to udělá ještě jednou, asi to bude nejlepší reklamovat..
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak to snad odmažu a nechám jen výchozí stránku. Jestli se tam zase vnutí ASP, je to jasný.

Router nereklamuj, spíš odnes počítač někomu, kdo ho umí vyčistit.
]
Artaban001

#12 Příspěvek od Artaban001 »

To chceš říct, že když to dělá přes síť generovanou tím podvojným routerem u mě tady dole (je napájenej LAN ze Zyxela) a na Zyxelovy, kterej je zrovna modem na DSL a o patro výš, to nedělá, že i přesto je chyba v počítači?
Edit: teď mě napadá - nechová se tento router tak 🤐, když se stratí připojení k internetu? - Teď jsem si vzpoměl, že když jsem ho nastavoval, tak jsem se u toho docela navstekal, protože se nechtěl zaboha připojit k síti. Tak jsem se dost naštval, vzal jsem ze zoufalství stařičký wi-fi router Belkin a ten ihned naskočil i s internetem. No a když jsem vrátil zpět Tendu, tak se chytila taky ihned.. Ale předtím veškerý pokusy o WWW stránky končily we webovém rozhraní.. Jako jinak pro mě vymazat počítač není problém. Nic v něm stejně nemám. Jen systém..
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZdenekHQ »

Existuje vir, co napadá přímo routery. Nikoliv přes PC, ale z "venku".

Na dálku to nejde bohužel posoudit, variant je spousta...
]
warp

#14 Příspěvek od warp »

Vypadá to na HW problém Tenda wifi routeru. Zkontroluj její nastavení, případně tovární reset nebo nový FW - pak znovu nastav nejlépe do režimu BRIDGE (tj. DHCP ze zyxelu) pokud nepomůže zkus to bez něj (sice nebude takové potřebné pokrytí) a ponechat zkusmo hrát radio jen na Zyxelu. Jak to dopadne? Seká se nebo je to pak OK?
Pokud se Tenda divně seká, zkusil bych jako možnost dát k ní jiný zdroj,(může být měkký) - mě se takhle podivně kvůli tomu sekal WIFI na chalupě.
TAKJAN

#15 Příspěvek od TAKJAN »

Tenda nám dávala hodně pod nohy. Nevím typ, ale prý to platí obecně.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“