místo bastlírny se otevře přihlašovací okno routeru.
Moderátor: Moderátoři
Tiež sa to môže stať keď router už beží, ale ešte nieje k dispozícii internet, a pripojíš sa na router (WiFi alebo kábel). Router cez DHCP pridelí počítaču IP a východziu bránu (IP routera), ale nepridelí adresu serverov DNS (lebo ich ešte nevie, nieje internet). To ľahko skontroluješ cez ikonu siete wifi na lište: stav-->podpora-->podrobnosti (kto rád príkazový riadok, môže použiť ipconfig /all). Pomôže odpojenie od WiFi/LAN siete a znova pripojenie (alebo ipconfig /release, ipconfig /renew).
- Artaban001
To s tím vypnutím dvojitě překládaných adres to zkusím - Je to tu trochu jinačí, než u Zyxela, takže se v tom menu ještě moc neorientuju. Ale naštěstí je to plně v češtině.. Novější FW na Tendu jsem nikde nenašel..
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Artaban001
- Artaban001
Už od dávných dob je tu natažený kabel z horního patra, kde je ten hlavní router s modemem, tak jsem jej využil. Už při nastavování právě vybaleného routeru TENDA, tak po uložení nastavení se velice dlouho nechtěl připojit na internet - A to mě taky každá zvolená webová stránka házela na přihlašovací stránku TENDY. Až jsem linku nějak "prožduchnul" tím Belkinem , tak od tý doby funguje. Akorát občas takhle zablbne.
Proto věřím, že problémem nebude ani tak virus v routeru, jako spíš to, že ten router je asi pěkněj šmejd...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale to jsou skutečně všechno spekulace, až na to, kde se vzalo login.asp?0
- Artaban001
Ten TENDA je nejspíš pěknej šmejd. Když mi zase vnucoval přihlašovací obrazovku na místo Seznamu, milej router jsem odpojil a již jej nechci ani vidět. Na místo něj používám ten Belkin F5D7230-4 už asi nějakej ten tejden. Řekl bych, že už měsíc.
Ten je na rozdíl od Tendy na internetu již za pár vteřin. A dokonce, nevím, zda je to tím routerem, tak nabíhání počítače se zrychlilo asi 10X.
Sice se mi občas taky sekne internet, ale už ne tak často..
Je zvláštní, že:
Tenda po nastavení po "vymazání" nebyla na internetu ani za půl hodiny
Belkin po nastavení po "vymazání" byl na internetu za pět vteřin.
Dokonce jak jsem kdesi psal, jednou jsem musel na chvíli připojit belkina, aby "proždouchl linku", potom se připojená Tenda chytla.
- Artaban001
je ten Belkin dobrá volba? (mám jej tu jako provizorku zatím), nebo mám koupit raději něco novější?
Zkusil bych jedno - nainstalovat si CCleaner a v jeho sekci Nástroje si najdi podsekci START - a tam si vyber, co se může spouštět a co nechceš aby se spouštělo hned se startem systému (vybereš ze seznamu a klikneš vpravo na "Zakázat" u konkrétního softu). Jako spouštěný hned po startu bych nechal jen antivirák a věci související přímo se systémem a ovladačema k hardwaru (doplňkový programy ke grafice, zvukovce, řadičům disků a pod). Pak udělej restart a stopni si, jak dlouho takovej start až do plnýho náběhu Plochy trvá ...
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Na noťasech se to dá většinou přímo vypnout pomocí přepínače či Fn tlačítek.
Pokud už tečou data a "zdržuje" třeba antivir, je DHCP určitě už mimo hru - ledaže by se v dynamickým módu zbláznil, což teoreticky lze.