METEX M4650CR - sondy nakrátko=> nenulový údaj na displej

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelFF

METEX M4650CR - sondy nakrátko=> nenulový údaj na displej

#1 Příspěvek od PavelFF »

Ahoj, prosím zkušenější kolegy a kolegyně o radu.

Získal jsem starší multimetr METEX M4650CR(šedé provedení bez barevných proužků kolem voliče rozsahů) a ukazuje naprázdno asi 5-6 dílků navíc. I když je zkratovaný vstup, případně při měření proudu, kdy je tam bočník. Ukazuje třeba 00.005V , 0.0005V atd. Těch 5 až 6 dílků si přičítá k měřenému napětí. Protože když přepóluji šňůry, tak ukáže o 11 dílků míň než před přepólovaním. Prostě je posunutá symetrie vůči nule.

Mohla by to být chyba převodníku, ale moc se mi nezdá, že by byl jen tak trochu načatý.

Mohlo by se tak projevovat chybné nastavení úrovně REFLO. Díval jsem se do schématu a nechápu zapojení vývodu REFLO. Není na zemi, ale vede přes odpor R24 někam ke vstupnímu děliči. Pro měření odporů je potřeba aby byl plovoucí. Nechápu jak se ten dělič přepíná, kde tam je jezdec a tak.

Jinak, pokud provedu korekci o 5dílků, se zdá, že měří vcelku správně.

Nemáte nápad, kde vzniká chyba?

Nebo nemáte odkaz na lepší dokumentaci? Moc se mi v něm nechce naslepo vrtat. Jsou to dvě desky na sobě. Nechci ho dorazit.
Přílohy
metex_m4650_cr.pdf
(129.24 KiB) Staženo 508 x
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

S těma Metexama je problém, často nesnáší přepínání funkcí při zapojených hrotech do mašiny pod napětím (hlavně přes měření odporů) a pak to takto končí. Pravděpodobnost opravy bývá bídná.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
oravan

#3 Příspěvek od oravan »

Viem je to už staré vlákno ale nové nejdem zakladať nemá niekto k tomu meráku osadzovací plán schému mám ale bez plošákov je to oničom ďakujem
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“