Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
EKKAR

#181 Příspěvek od EKKAR »

Do DPS.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
konosuke

#182 Příspěvek od konosuke »

Chalupa na samotě u lesa, olej, originál 47x36 cm, parafa mistra, prosklený.
http://img24.cz/images/75396864902637932134.jpg
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
radioelectrum

#183 Příspěvek od radioelectrum »

tak konečně se mi podařilo se stát paroháčem !

Ano díky sběrnému dvoru se člověk může stát paroháčem i bez manželky.
Těm co dělají do projekční techniky nemusím říkat jak vzácné je sehnat ten kufřík s reprobednou kde se schovávají parohy které k těmto projektorům většinou chybí. (projektor mám přes 10 let)
Bohužel předešlých pár dní hodně pršelo, což se společně s teplým počasím na všem uvnitř dost podepsalo, ale ty parohy půjdou rozchodit, jedno ložisko je sice zatuhlé ale to rozeberu a zprovozním.
Přílohy
Fotografie0408.jpg
(115.13 KiB) Staženo 134 x
Fotografie0411.jpg
(111.54 KiB) Staženo 102 x
konosuke

#184 Příspěvek od konosuke »

Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
sis2

#185 Příspěvek od sis2 »

radioelectrum píše:tak konečně se mi podařilo se stát paroháčem !

Ano díky sběrnému dvoru se člověk může stát paroháčem i bez manželky.

A naopak - díky manželce se člověk může stát paroháčem i bez sběrného dvora... :D
Michal22

#186 Příspěvek od Michal22 »

Trochu jiný příspěvek- v Brně v Alfapasáži se v části D (u výtahu) objevila starší CRT TV Thomson, 55cm, 2x repro po bocích.
Proč to sem píšu? Protože je na ní nalepená cedulka "ZADARMO!" :D
Takže kdo má zájem, ať neváhá :lol:
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
radioelectrum

#187 Příspěvek od radioelectrum »

nový přírůstek ze SD. designově velmi zajímavá televize a dokonce i s DO. Věnuji ji kamarádovi co sbírá televize.
Přílohy
P1140785.jpg
(192.94 KiB) Staženo 97 x
Michal22

#188 Příspěvek od Michal22 »

Týjo, dobrý. Nemá třeba ještě UZ ovládání (jak staré Zanusky)?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
konosuke

#189 Příspěvek od konosuke »

DVD player Amboss mám z kontejneru no a ten byl pečlivě zabalený ve fólii, obsahoval DO s baterkama Toshiba (dobré) a přiloženou ceduličku "DO špatně chytá, nutno přesně směrovat na čídlo přístroje", to je, co...tomu já říkám růst životní úrovně. Zcela bezkonkurenční byl TV Mitsubishi co chytal signál dálkače za roh, odrazem od stropu místnosti nebo přes skleněnou výplň dveří.
Victronix

#190 Příspěvek od Victronix »

To samé dálkáč od Color 416 - ten s těma 6-ti tužkovkama. Zvykli jsme si na luxus. Dnes už dálkáče takto dobře nefungují.
Celeron

#191 Příspěvek od Celeron »

Vzpomínám na dálkáč od Soňáka KV2524 nebo tak nějak, co se prodával v roce 1987 v Tuzexu. Tam taky DO makalo za roh. Jednou jsme s bráchou testovali dosah a proti čidlu DO makalo do vzdálenosti skoro 30metrů ve volným prostroru. Už si nepamatuju jestli 3 nebo 4 mikrotužky. Bohužel TV neměla AV vstup a tak šla do světa.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
radioelectrum

#192 Příspěvek od radioelectrum »

Michal22 píše:Týjo, dobrý. Nemá třeba ještě UZ ovládání (jak staré Zanusky)?

Ovladač je již s infradiodou. Na té TV je asi nejzajímavější že dole má ručičkový indikátor ladění.
rnbw

#193 Příspěvek od rnbw »

Wega color 3030?
radioelectrum

#194 Příspěvek od radioelectrum »

a další přírůstky:

Dvě videokamery, sluchátka Tesla a SUPER VHS video JVC. To video nechce moc brát kazetu ale až si ji vzalo tak funguje. (zatím zkoušeno pouze s VHS) kamery jsem zatím nezkoušel.
kamarád si dovezl přenosnou TV Satelit., nádherný stav a cívkový magnetofon SONY. Bohužel chybí krytka na hlavy.

důležité prohlášení:

Upozorňuji že se jedná (stejně jako tomu bylo i v dřívějších příspěvcích) pouze o čistě hypotetickou informaci co bych dovezl včera ze SD pokud bych tam směl legálně brát věci. V žádném případě se nejedná o návod na braní věcí ze SD. Je samozdřejmostí že jsem jako tomu je u všech přítomných na elektrobastlírně zastáncem jediného správného názoru: nic neopravovat, použij a vyhoď !!!
Přílohy
Fotografie0433.jpg
(66.13 KiB) Staženo 101 x
Fotografie0432.jpg
(94.58 KiB) Staženo 60 x
konosuke

#195 Příspěvek od konosuke »

...a koupit v marketu, nové, čína, nejlépe na lízu a na splátky, ty tanková sluchátka ARF300 jsem měl a používal, 790 Kčs to byla tenkrát pálka...jenom nelogický DIN 5-pin konektor se musel vyměnit za civilizovaný jack 6.3mm ale zvuk v poho
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“