Foťák Olympus C-350zoom-vyřešeno

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

Foťák Olympus C-350zoom-vyřešeno

#1 Příspěvek od starecd »

Koupil jsem tento foťák, ale zjistil jsem, že PC jej dlouho hledá a nejdou kopírovat fotky na disk.
Naposledy upravil(a) starecd dne 25 čer 2015, 17:49, celkem upraveno 1 x.
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Lze kartu vyjmout a číst v PC?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
monterjirka

#3 Příspěvek od monterjirka »

On by možná ten počítač rád znal něco jako DRIVER", což je pro něj v podstatě návod jak má zařízení oslovit a jak s ním má komunikovat.
Co to je za OS?
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Chce to v menu foťáku nastavit, aby se hlásil jako "Mass storage". Pak není potřeba ten jejich nenažranej spešl software, kterej akorát zpomaluje poč...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
starecd

#5 Příspěvek od starecd »

serviceman: karta se dá vyjmout, ale nemám čtečku
ekkar: bohužel nic takového jsem v menu nenašel
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Tuhle vykopávku jsme tu kdysi měli a Mass Storage uměla automaticky, takže jestli není vidět, asi je po ní. Možná jen špatnej kontakt v konektoru.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Mozno to len nefunguje dobre v novych Windows. Tento fotak ma implementaciu mass storage dost pochybnu.
starecd

#8 Příspěvek od starecd »

Pokoušel jsem se o aktualizaci, ale napřed to psalo nemohu najít zřízení, potom tuto funkci nelze použít s tímto fotoaparátem.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Mělo by to umět 3 možnosti - USB web kamera, Mass storage a Olympus cosi - ta třetí možnost vyžaduje ten jejich spešl soft a je určená hlavně pro Mac a Jabko (driver byl na přiloženým CD). Pod XPama mi normálně chodily bez další instalace ty první 2 možnosti - třetí jsem nezkoušel. Vzhledem k tomu, že nevím kam se mi ten foťáček poděl a XP už nepoužívám, další rady nechám na těch, co drží tuhle věc v ruce...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od forbidden »

S tím novějším OS to může být ono. Měl jsem dost starej MP3 přehrávač a ve WXP fungoval skvěle, ale ve W7 byl velmi velmi pomalej a dlouho trvalo, než se vůbec objevil v počítači.
starecd

#11 Příspěvek od starecd »

Po kontaktu s Olympusem, jsem provedl naformátování přístroje, zkusil něco vyfotit a přetáhnout do PC a zdá se, že vše funguje. Moc díky všem zúčastněným za rady.
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

S technickým zastoupením Olympus v Přerově mám taky dobrý zkušenosti, dokázali mi po telefonu pomoct sladit kompatibilitu "podvodníka" Olympus Tough T-810 s W7 v situaci, kdy ho sice systém viděl, ale další současně na pozadí spuštěnej soft spolu s jednou aktualizací zapříčiňoval opakovaný odhlašování foťáku od připojení k PC. Stačilo jen vypnout ten na pozadí běžící program a byl klid, ale nakopnutí správným směrem musel učunit technik po telefonu... Přitom než jsem tam zavolal mi asi 6 lidí z nejrůznějších prodejen foto tvrdilo, že závada je v kabelu nebo špatnej kontakt v zásuvce na přístroji...
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje“