Zdravím,kolega mi donesl starší notes že si to mám nechat na součástky(je vadná základní deska) tak jsem si řekl že použiji HDD co v něm zůstal.Koupil jsem si krabičku pro externí HDD vložil jsem do něho disk z notebooku a ve správci disků se mi objevily tři particie.Dvě jsem odstranil ale jedna asi 8GB tam zůstává a nejde odstranit (je na něm uložena instalačka woken).Jak ve windows 7 jednoduše tento oddíl odstranit abych měl celý HDD prázdný a připraven používat jako externí třeba pro filmy?
Použij Aefdisk32, už dlouho ho používám na takovýto věci, ovládání jednoduchý přes příkazovou řádku. Jen se před smazáním ujisti, že mažeš na správným disku.
32 a 64 je podle verze systému. Ono se to spustí, ale když nezadáš parametry, tak to jen zobrazí nápovědu a zase se okno zavře. Proto musíš nejdřív spustit příkazovej řádek. Vypadá to, že s takovýma věcma nemáš moc zkušenosti, proto opět opakuju, ujisti se, že mažeš správnej disk, jinak budeš mít vymalováno.
Už to mám rozjeté ale když zadám show tak mi zobrazí mé dva disky C a D a potom dva oddíly bez označení a bez velikosti což budou zřejmě mechaniky (jedná normál druhá virtuální) ale externí disk nevidí.Že by neuměl pracovat s USB diskem?
Pleteš si asi logickej "disk" a fyzickej "disk". Na jeden příkaz show ukáže oddíly na jednom fyzickým disku. Na tom prvním. USB disk bude až další, pracovat to s tím umí. prostě napiš "aefdisk64 2 /show"