RLC most Tesla BM509, neměří

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kvicala_r

#16 Příspěvek od Kvicala_r »

Podle napětí vhodným odporem... samozřejmě dle kapacity může vybít i měřák (voltmetr) za akceptovatelnou dobu.
pavelh

#17 Příspěvek od pavelh »

No odporem asi néé,to tě zmlátí když ho máš v ruce.Jen se ptám jak to děláte jestli není nějaká vychytávka.Já to dělám odizolovanou pinzetou,ale musí to pro ten kondík šok.
ohryzek36

#18 Příspěvek od ohryzek36 »

Podle toho jaký to je - jestli to je nějaký velký 350V/100u, tak odporem (něco jako 1kΩ/5W - líp se drží), aby zbytečně netrpěl. Menší kondenzátory čímkoliv, co je po ruce - klešetě, šroubovák, svěrák, ocelový kartáč, cokoliv - tam jde hlavně o vybití těch pár voltů navíc, co by mohly napáchat škody.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od forbidden »

Normálně nějakým vhodným výkonnějším odporem, líp se drží jak malý. Jen pro jistotu před měřením je pak vždycky zkratnu o cokoliv je po ruce.

edit: koukám, že jsem napsal úplně to samý, jak kolega nade mnou :D
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

Jen jednou v životě jsem zkusil vybít kondík, o kterým jsem nevěděl jestli je nabitej, přímým zkratem - přes nerezovou chirurgickou pinzetu. Byl to nějakej "flaškovej" TE9xx - kapacita 10 000uF tuším na 100V - měl jsem ho ve stole docela dlouho a myslel jsem si že je dávno vybitej... A vono HOJNO, práskla RÁNA jak z děla a z pinzety se mi doslova odpařilo skoro půl cenťáku čelistí... Od tý doby všecko jedině přes odpor 10kΩ/5W a k němu dva izolovaný krokodýlky naletovaný na licnu... Samozřejmě prcka 10uF/10V švihnu taky přes kus holýho cuprextitu nebo nějakej kus kovu, ale co má víc jak centimetr v průměru, na to už si od tý doby beru pro sichr odpor...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Kvicala_r

#21 Příspěvek od Kvicala_r »

pavelh píše:No odporem asi néé,to tě zmlátí když ho máš v ruce.

Já taky neřekl v ruce :) a vím co umí usměrněná síť - nepozornost s sebou nese různé zkušenosti.
Mám nějaký odpůrek na kousku licny. Když už si nejsem úplně jistý a ta kapacita je velká, mám nějakou žárovečku na drátkách. Vím, že tím ani tomu kondu moc ublížit nejde. Na tvrdý zkat nemám to srdce a možství pinzet (jedna z prvních zkušeostí) :)
Boro
Provokatér
Provokatér

#22 Příspěvek od Boro »

Dobre!!!!!!Ja sem vybijel pres kabel cervenej VN z crt obrazovky(spunt(To KF520,to jo,byl sem blahovej.Tornadovi dekuji za nabidku.Byl sem doma na Slovensku,ale mam to k nemu daleko.Bydlim medzi Zilinou a Ruzomberkem.Je to relikvie a rodinne zlato.To nemuzu po nikom chtit.Do Brna taky daleko.Bojim se pajcu.Budu na tom pracovat.Kdyz ne tak nahrada a mozna to bude merit do 1F :wink: :roll: Mam asi 30 DPS z crt+atx,fakt se tam nenajde eqivalent?Jednou sem vypajel kondik na 400V,a pochopil ze je nabitej az kdyz sem ho ykratoval prstem :evil: .V okoli Podebrad pro KF520 kamkoliv prijedu... :arrow:
tornado6

#23 Příspěvek od tornado6 »

Inak ako píšete že vybíjate kondíky cez odpor ano je to pekná vec a šetrná ale odkedy som dostal pecku od nabiteho kondu 220uF/400V do palca tak jedine zverák a kašlem na to či sa to šulcu páči alebo nie aj keby ho to malo rozšklbat je mi to fuk, už som to urobil velakrat a ani jeden sa zatial nestažoval. :twisted:

PS: Boro ak nezoženeš mám 2kusy original aj so skratovacím drotikom a jeden kus už použitý ale dobrý takže ak chceš pošlem v obaločke na slovensku adresu a nema problema. :wink:
EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

Boro píše:...V okoli Podebrad pro KF520 kamkoliv prijedu... :arrow:
Bráno kosmologickým hlediskem je okolí Poděbrad třeba i oběžná dráha kolem Marsu. Jak daleký okolí V KILOMETRECH máš skutečně na mysli?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Boro
Provokatér
Provokatér

#25 Příspěvek od Boro »

Diiik hosi za zajem!! 8O Poletim klidne do 2,5km nad Podebrady a do dalky Nymburk,Kolin,Praha,Pecky tam sem byl pro zajicometr :!: .Inak v okoli fakt nekoupim nic.Pendluji tady a Slovensko Zilina,Ruzomberok...Dva by se hodili...Fakt dik...Je mi do breku. :) :) :)
EKKAR

#26 Příspěvek od EKKAR »

Tak když jezdíš do Žiliny, zastav se v Třebový - i já nějaký ještě zkratovaný mám... Ale dej vědět, kdy pojedeš.
Boro
Provokatér
Provokatér

#27 Příspěvek od Boro »

EKKAR píše:Tak když jezdíš do Žiliny, zastav se v Třebový - i já nějaký ještě zkratovaný mám... Ale dej vědět, kdy pojedeš.
Pres Ceskou Trebovou jezdim rychlikem ,velky mesto...Mate tam nejaky jeden z nejvetsich zeleznicnich uzlu.To bm musi zit.Jeste poznamka:Mozna sem to odpalil pouzivanim hrotu sprazenych kruzitkem,vlastni napad,popsany na EB.Myslite ze kdyz ma BM509 dlouho zkratovane snury tak odejde?Dik.
Boro
Provokatér
Provokatér

#28 Příspěvek od Boro »

EKKAR píše:Tak když jezdíš do Žiliny, zastav se v Třebový - i já nějaký ještě zkratovaný mám... Ale dej vědět, kdy pojedeš.
Pres Ceskou Trebovou jezdim rychlikem ,velky mesto...Mate tam nejaky jeden z nejvetsich zeleznicnich uzlu.To bm musi zit.Jeste poznamka:Mozna sem to odpalil pouzivanim hrotu sprazenych kruzitkem,vlastni napad,popsany na EB.Myslite ze kdyz ma BM509 dlouho zkratovane snury tak odejde?Dik.
EKKAR

#29 Příspěvek od EKKAR »

Chyba. Malý město (relativně - asi 19 500 dušiček), ale OOOOOBROVSKÝ nádraží - největší ve střední Evropě. Teď není myšlený to osobní, to má jen 4,5 perónu a nějakejch 600m na dýlku, ale to nákladní seřazovací alias RANŽÍR - to je kompletně od označníku k označníku dlouhý cca 12,5km ...
vasekpetr1

#30 Příspěvek od vasekpetr1 »

Však proto se Třebové v ajzboňáckým slangu říká MuN - Městečko u Nádraží :D .
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“