Saeco Magic Deluxe - vlastní elektronika
Moderátor: Moderátoři
- radovanhlavacek
Saeco Magic Deluxe - vlastní elektronika
Ten termostat slouží jako opravdový termostat, který řídí klasicky "po staru" teplotu bojléru (bez účasti procesoru) a nebo to je to bráno jako vratná tepelná pojistka?
U nových SEACO-PHILIPS kávovarů je teplota vody řešena procesorem, jak sem si všimnul.
Děkuji za odpověď.
- Přílohy
-
boiler.jpg- (172.03 KiB) Staženo 161 x
- radovanhlavacek
- radovanhlavacek
Popis:
Pro řízení použiju PICAXE20M2 (největší PICAXE s paralel. během programů). Má možnost paralelního běhu 4 programů. Krom jednoho hlavního programu (v základu), pojede vedle - řízení teploty, jako druhý paralelní program. Snímač hladiny a další ochranné spínače budou ovládat přerušení programu. Došly mi nohy na PICAXE, tak sem pro indikaci navrhl OLED displej s RTC (model určený speciálně pro PICAXE), připojený přes i2c sběrnici. Na i2c je i připojená EEPROMka, kdyby se mi náhodou dařilo programovat... V důsledku nedostatku noh PICu sem musel použít pro připojení tlačítek, odporový žebříček. Snímání tlačítek tedy bude realizováno pomocí integrovaného ADC převodníku v PICu. V základu bude k dispozici cca 600 řádků pro program, což je vlastně kapacita EEPROMky PICu. Kdyby se náhodou vedlo, bude program v ext. EEPOMce a to je kapacitně o něčem jiném. Dále, hodiny a SW nastavení teploty vody. Na piezoměnič mi nezbyla noha, bohužel. Čili holt to nebude na konci pípat
Program napsaný nemám. Zatím jedu od toho jednoduššího, to jest od schématu...
- Přílohy
-
kavovar.pdf- (91.82 KiB) Staženo 204 x