Zháňam návod na obsluhu Tesla TESON 10 (UC 003 CS1)
Moderátor: Moderátoři
Zháňam návod na obsluhu Tesla TESON 10 (UC 003 CS1)
Potreboval by som nutne zohnať kompletný návod na obsluhu ultrazvukovej pračky Tesla Teson 10 model UC 003 CS1. Tento model má podobné zapojenie časovača z obvodov 555 a 4020 ako u TESON 4 UC 006 DM1. Má však navyše obvod ohrevu a spustenia s ohrevom. Podarilo sa mi zohnať iba návod pre modely UC 002 BM1 - 4litre a UC 003 BS1 -10litrov. Vzhľadovo sú síce podobné, ale majú úplne iné zapojenie.
Budem vďačný za každú radu, kde ho zohnať.[/b]
A tobě funguje?Mě se dostala do ruky zdarma nefunkční. tak jsem se do ní pustil že ji zkusím opravit .Přede mnou už se v ní někdo hrabal a nejela.tak jsem si sehnal schematko. Je to model Tesla TESON10 UC 003 CS1.
Zjistil jsem špatný jeden tranzistor VT102 (SU 169). odpor R108 a R109.pak jsem vyměnil všechny diodky KY199 a pojistku 6A .Pokus jedna dopadnul špatně Naplnění vodou spuštění cca 5s to pěkně běželo z těch zářičů šli vidět pěkně bublinky takže fungovalo všech 8 + tipický zvuk čištění (UZM) a pak vylítnul jistič až na chodbě. Kontrola zase špatný tranzistor VT102 .na schema je doplňěn o diodku na C a E KY199 tak jsem vše dal podle schematka doplnil chybějící odpory a vyměnil diody. ale stejně se nechce spustit navíc odešli i ty dva zdvojené tranzistory VT 103(2xSU 169) a VT104(2xSU 169). Nemáš s tím prosím nějaké zkušenosti a v čem může být problém????
- Přílohy
-
schema 2.gif- (109.57 KiB) Staženo 22 x
-
schema 1.gif- Schema zapojení i na UC 003 CS1 10 litrů ovšem popis sedí na něco jiného
- (116.66 KiB) Staženo 18 x
Vďaka za schéma, z časti pomohlo. Nemám v zapojení L1B a T1 je tiež trochu iné. Takže celý výstup je iný (už od výroby). Nedávno mi odišiel časovač, nemal som zatiaľ čas sa na to pozrieť, takže UZM mi funguje iba čiastočne (musí byť staále stlečené tlačítko).
K tvojmu problému.
Skús odpojiť piezomeniče a premerať ich, mali by sa chovať ako kondenzátor. Niekedy môžu prasknúť alebo sa vydroliť piezoelektrické krúžky a vytvorí sa zvod (skrat). Predpokladám, že majú hnedú farbu. Skús sa pozrieť či nemajú na okrajoch tmavošedý alebo svetlešedý povlak.
Ďalšia možnosť je ak spúšťaš UZM s ohrevom najprv zopne relé a prepojí výstup na ohrev a až po zohriatí kvapaliny sa relé vypne a spustí samotné čistenie. Vtomto prípade skús premerať ohrevné telesá. Mali by to byť dve ohrevné telieska upevnené z boku ku vani.
Ak bude všetko v poriadku, ďalsou možnosťou sú elektrolity C102, 103, 104, 107 a 124. Ja ich mám všetka vymenené.
Rovnako mám vymenené všetka diódy za alternatívy s väčším prúdom a napätím, okrem 1N5408 tie tam sú od výroby namiesto 1N5406.
ZDE
Teď řeším převinutí T2 drát už mi přišel už si musím udělat jen čas na převinutí, není to nic složitého.
A ty UZMka jsem zkoušel přes žárovku seriově na síťové napětí 240v střídavých a zdají se být v pohodě bzučí a nezkratují, ale ten šedý povlak nebo opálení jsem tam nenašel .ty kroužky jsou hnědé a po přeměření kapacity mají všechny dohromady nějakých 28 nF.
Po převinutí přidám pár fotek a další poznatky.
Díky za info a návrhy.
[/b]