Optočlen pro použití s 3,3V
Moderátor: Moderátoři
Optočlen pro použití s 3,3V
mám mikroprocesor napájený 3,3V a k jednomu výstupnímu pinu chci připojit optočlen, který chci spínat ....prosím o radu, jaké optočleny máte vyzkoušené pro takovýto případ. Používám často pc817, ale ty jsou na 5V.
Děkuji
michalino
- serviceman
děkuji
http://gcbbs.digitw.com/phpbb2//downloa ... d=1274&t=1
- serviceman
když jste nemocný taky se u profesionála-doktora nezajímáte o to, že Vás napadl RNA vir z čeledě Orthomyxoviridae, ale zajímáte se o prášky, které Vás té chřipky, jak tomu laicky říkáme co nejdříve zbaví...
Pomůže prosím někdo s mým dotazem, který nemám zájem hlouběji znát? Nebo jiné forum?
najjednoduhsie je vypocitat si seriovy odpor tak aby si pri ovladacom napeti (v tvojom pripade 3,3V) mal pozadovany prud (pozri datasheet svojho optoclenu) na vstupe optoclenu (z napajacieho napetia je potrebne odpocitat ubytok na led diode optoclena , asi 1,2V - pozri datasheet)
-
petrfilipi
Když použiješ 100 Ohmů, tak při 20mA vznikne na tomto 100 Ohmovém rezistoru úbytek napětí o velikosti U=R*I, tj. 2V. Na optočlen PC817 zbyde 3,3V-2V, tj. 1,3V, což je podle datasheetu tak akorát (max. je 1,4V).
Takže asi tak.
Ale stejně se tohle budeš muset naučit a hlavně pochopit.
Ono to zase tak složité není.
Vzhledem k tomu, že pracuješ s mikroprocesory tak budeš určitě mladší než já a když já nejsem ještě tak starý abych se nenaučil co potřebuji, tak Ty se to naučíš určitě taky.
Petr Filipi
Odněkud musí procesor přece brát informace, na jejichž základě pak něco zařídí. A musí mít čím to zjistit a čím to zařídit. Ano, i procesor musí mít čím...
Jestli se to ještě neučíš, je nejvyšší čas.
Ne zcela OT:
Je-li čím i do čeho, ale není kde a kdy, je to smůla.
Je-li kde a kdy, je čím, ale není do čeho, je to otrava.
Ale, je-li kde, kdy i do čeho, ale není čím, to je kapitální trapas...
Teď to vypadá, že si někdo usmyslel, že svět kolem nás je nebo ho aspoň změní na digitální. Bohužel vždy byl a naštěstí i zůstane navždy analogovej. Stači jedna pořádná EMP a hned se uvidí kde je pravda.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!