Tablet - řešení napájení
Moderátor: Moderátoři
Tablet - řešení napájení
Urval se mi napájecí konektor na tabletu z desky tak nešťastně že nejde připájet ani se chytit drátkem takže toto jsem vzdal (i servis).
Protože ale tablet je plně funkční a je mi líto ho kvůli tomuto vyhodit tak mě napadlo napojit drátek na přímo na baterii a tu nabíjet adaptérem.
Jde o to že baterie je dvoučlánková 3,7V (mohu napojit oba články na výstupu).
Nabíjel bych obvodem pro nabíjení LI-ION bateriií (je tam nějakej balancer aby tam nešly stále hodnoty natvrdo a baterie se při nabíjení nepoškodila/tuto funkci má deska tabletu ale tam se nejsem schopnej chytit takže je ze hry).
Z tabletu bych měl tak vyvedenej drátek se svým konektorem k takovému nabíjení.
Nemáte někdo zkušenosti s podobným řešením (event. co mě čekají za problémy-nebo zda je tato úvaha správná ?).
Díky G.
U baterie je kupodivu vývod na více vodičů než jen dva+malý tištěný spoj, ale nevím proč jaké mají funkce - mohu nafotit.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pak se dá napsat víc.
Ta popsaná metoda je použitelná, ale já jsem to experimentálně zkoušel taky a nic moc výsledek. Asi si tablet měřil dodanou a spotřebovanou energii.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Přílohy
-
micro-usb_b.jpg- (53.85 KiB) Staženo 171 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Je vidět situace. Konektor nedokázal opravit ani orig.servis ani neznačkový. Takže pokládám za ztracenou variantu.
S píš bych se pokusil vyřešit vlastním nabíjením 2 článků baterie (jde o LI-POL 3,7V, 6100mAh ale je na ní nápis i Li-ion00 - tak nevím oc si o tom myslet).
Zajímalo by mě jak nabíjet ty dva články přímo na vývodech aby to bylo správně, nepoškodila se baterie ani tablet.
Nebo jestli to někdo znáte a šlo by využít nějak ten obvod u baterie a nabíjet přes něj ?
Zdá se že správné nabíjení LiPol či Li ion není až tak jednoduché...
Vidím tam čtyři díry (přesně jak jsem popisoval, konektor nejspíš viz. obrázek), takže když to zapájíš z druhě strany (viz. první obrázek), tak ten konektor bude držet velmi dobře a potom už stačí prodrátovat napájení.
- Přílohy
-
microusb2.jpg- (14.94 KiB) Staženo 150 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Pokud by jste někdo měl kontakt na opravdu šikovného technika....nebo pokud si někdo troufáte tak je tady nabídka k přívýdělku....
Tablet je rozebraný a připravený, jen udělat a nezku..it
- Přílohy
-
3tab.jpg- (250.56 KiB) Staženo 265 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]