Teplota chladiče a IO vertikálu
Moderátor: Moderátoři
Teplota chladiče a IO vertikálu
kozoka píše:Tak tyhle IC pěkně hřejou. Na muj vkus pořádně, ale je to normální. Výrobce je Sanyo. Kdysi jsem měl podobný problém. Nechodil mi vertikál, začlo to výměnou IC potom Elek. a nic. Nakonec jsem měl vadnou povrchovku ve zpětné vazbě z F-Boxu pro vertikál. Problém se zdál vyřešen jenomže po zahřátí šel rozměr do háje a to totálně. Integrák hřál jako prase, něco není v pořádku. 3dny jsem na tom seděl, všecko OK pulzy napětí. Nakonec to chtělo důkladně desku očistit, sebemenší nečistoty odstranit a telka OK. Integrák hřál jako kráva ale to je normální.
Moc moc ti dekuji za nazor. Uz jsem z te TV uplne vyrizeny. Schvalne mi jeste porad cim jsi to cistil? Uz je to asi posledni reseni. Dekuji
kozoka píše:Tak tyhle IC pěkně hřejou. Na muj vkus pořádně, ale je to normální. Výrobce je Sanyo. Kdysi jsem měl podobný problém. Nechodil mi vertikál, začlo to výměnou IC potom Elek. a nic. Nakonec jsem měl vadnou povrchovku ve zpětné vazbě z F-Boxu pro vertikál. Problém se zdál vyřešen jenomže po zahřátí šel rozměr do háje a to totálně. Integrák hřál jako prase, něco není v pořádku. 3dny jsem na tom seděl, všecko OK pulzy napětí. Nakonec to chtělo důkladně desku očistit, sebemenší nečistoty odstranit a telka OK. Integrák hřál jako kráva ale to je normální.
Vse jsem vydrbal a vycistil. Natrel rozpustenou kalafunou a vada trva. Nemas prosim jeste nejaky napad? Dekuji
gumickar píše:Vem osciloskop a změř vstupní signál na IO, musí být čistý bez zákmitů, buď je špatně buzený, málo napájený, nebo moc zatížený. Jiná možnost asi není. Něco podobného mi dělelo u panasonicu VN trafo, ale tam ten vertikál po hodině hraní odešel, prostě si tráfko prsklo do napájení a bylo:D
Urcite zkusim. Dekuji moc za namet. Pak napisi
gumickar píše:Vem osciloskop a změř vstupní signál na IO, musí být čistý bez zákmitů, buď je špatně buzený, málo napájený, nebo moc zatížený. Jiná možnost asi není. Něco podobného mi dělelo u panasonicu VN trafo, ale tam ten vertikál po hodině hraní odešel, prostě si tráfko prsklo do napájení a bylo:D
Impulsy v pohode. Napajim z externiho lab. zdroje a porad. Na muj vkus hodne hreji i vychylovacky. Se 100Hz nemam az takove zkusenosti, jak hodne ci malo by se mely hrat? Diky
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Na ten IO dej větší chladič, pokud máš. Měl jsem nedávno na stole jednu TV s nějakým vertikálem LAxxxx, vadný IO. Po výměně fungovala TV asi 3 týdny (prakticky vkuse) a IO odešel znovu. Dal jsem tam větší chladič a TV už běží přes 2 měsíce bez problému.
www.sigmaphon.cz