tachograf
Moderátor: Moderátoři
Předpokládám, že sem-tam si chceš "ušetřit" pár litříků nafty, takže bys rád doplnil nějaké ujeté km navíc - prostě bys musel nasimulovat ty impulsy do vstupu a zároveň mít připojené napájecí napětí a zároveň mít aktivovaný vstup, informující elektroniku tachografu o spuštěném motoru, zařazeném rychlostním stupni, o - já ani nevím o čem všem, digitachografy jsou jako černé skříňky v letadlech, rozhodně není tak jednoduché je OJE*AT jako jejich mechanické předchůdce motorkem - dělníkem... A lze předpokládat, že výrobce vozidla nějaké tyto snahy ovlivnit měření určitým způsobem znesnadnil - minimálně nějakým způsobem plombování nebo elektronickou ochranou...
A kutilmile - nelituju tě
elektronicky tafo. je podobny starim mechanickym akurad miesto lanka od prevodovky je na prevodovke snimač a kablami je spojeny
ode mi oto ci nema niekto skusenosti ake impulzy potrebuje aby pisal na kotuč
nekmil píše:Pokud se jedná o "Kienzle" tak je to prosté. U typu "VEEDER-ROOT" je to komplikovanější. Ale nevím jestli to tu mám zveřejňovat.
Nic tu nezverejnuj, nechaj to na SZ alebo mail.
Dikes...
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
A teď minimální troška aplikované matematiky: Pokud cca 475Hz dává 120km/h, zaokrouhleně 480Hz=120km/h, pak 4Hz odpovídá 1km/h a pro 80km/h budeš potřebovat max. hodnotu vstupní frekvence asi tak 320Hz... Víc radši nebudu radit - pokud to opravdu potřebuješ, poradíš si sám, pokud ne, bylo by to zbytečné mlácení prázdné slámy...