Pokovování

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Losna

Pokovování

#1 Příspěvek od Losna »

Dobrý den,
chtěl jsem jak by se dal pokovit (nejen) kámen? vím že existují nějaké folie, ale měl bych na mysli spíše nějakou lázeň či něco podobného.
Předem díky
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Na kámen lze kov napařit (napařovačkou - nic na doma).
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
termit256

#3 Příspěvek od termit256 »

V kuchyni to nejspis neudelas, ale neni to problem a neni to ani nejak silene drahe. Hledej pokovovani plastu, zabyva se tim hodne firem.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Můj taťka byl kameník. Na hřbitově lidi chtěli kolikrát pozlatit pánbíčka, vyzlatit nápis na pomníku apod. Jediné, co trochu vydrželo, bylo plátkové zlato.
Nanášelo se na podklad, který byl natřený žlutou olejovou barvou. Po malých kouskách, pomocí nejjemnějšího štětečku.
A nesmí se to dělat v průvanu!
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jimmi2

#5 Příspěvek od Jimmi2 »

Vakuové napařování. Naprosto spolehlivé 8-)
Jodr

#6 Příspěvek od Jodr »

Losna píše:... chtěl jsem jak by se dal pokovit (nejen) kámen?

Pokovit, jakým materiálem? Firmy se zabívají i žárovým pokovením - šopováním, ale kupříkladu zlatem to asi nebude :) . Samozřejmě v domácích podmínkách nerealizovatelné.
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Já dával napařovat Al ve vákuu KWS Opočno. Nestojí to svět. Taky to dělá Precióza Turnov nebo tam někde kolem.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
yakl

#8 Příspěvek od yakl »

No a potom je tu galvanoplastika. To je tá technológia, ktorou sa tvoria prepoje viacvrstvej DPS. Za predpokladu, že sa podarí zohnať chemikálie, tak predpokladám, že by sa tá technológia dala použiť aj doma. Ja som to však neskúšal.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“