Reciever NIKKO NR-1000 nehraje

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
cputakt
Kontaktovat uživatele:

Reciever NIKKO NR-1000 nehraje

#1 Příspěvek od cputakt »

Zdravím kolega mi dal na opravu výše uvedený reciever.Naposledy prý hrál (asi 15let zpět) nynní jsem ho zapojil a jen ticho.Rádio normálně ladí a když dám volume úplně naplno je slyšet jemný brum a i rádio je jemně slyšet.Vizuelně jsem nenašel nic spáleného nebo poškozeného.Zkoušel jsem poklepávat jestli tam není nějaký studeňák ale beze změny.Nenašel jsem schéma jen manuál a tam jsem zjistil že výstup je na bedny 8ohm ale majitel mi ukazoval i bedny na kterých to hrálo a byly to takové velké krávy videoton ale 4 ohmy ale tvrdil že na tom otec takto roky hrál.
máte někdo radu na co se mrknout?
http://img.usaudiomart.com/uploads/larg ... ceiver.jpg
Přílohy
IMAG0850.jpg
(184.27 KiB) Staženo 149 x
IMAG0849.jpg
(210.09 KiB) Staženo 142 x
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Bude to mít nějaký nf vstup AUX, nebo gramec. Na ten šáhni, zda to brumí. Současně si ale uvědomuji, že pokud toto nevíš, ani se do opravy nepouštěj. Nějaké ONKYO (překlep?) je na Tanye.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od cputakt »

Zkoušel jsem i jiné vstupy a stejné ale našel jsem na desce koncového zesilovače jeden přepálený odpor jen nevím jak zjistit hodnotu je to odpor R750.Kdž šahám na vstup pro gramec (MM i MC) tak žádný brum jen je slyšet jemné lupání jak po vstupu prstem klepu.
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

Zapnout jako rádio, naladit nějakou stanici, osciloskop, podívat se na signál na volume potu a podle stavu pokračovat správným směrem.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od cputakt »

hmm stanici mám nalazenou je i jemně slyšet (volume úplně na plno) osciloskop nemám.Ten odpor zjistím podle druhého kanálu ale tím to asi nebude protože se chovají stejně oba kanály. Na volume reaguje takže předzesilovač bude asi v pořádku myslím že problém bude jen v konci ale i to nemusí být pravda protože ani do sluchátek nic neleze. Relátko pro konec normálně spíná pokud by byl odpálený konec asi by neseplo,všechny pojistky jsou v pořádku.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Nema to vystup na nahravanie na magnetofon?
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Bez osciloskopu a dalších věcí se na to rovnou vykašli, navíc opory nehoří jen tak samovolně.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od cputakt »

Ano má dva vstupy a výstupy pro magič,jeden aux a phono.Zkoušel jsem přepínat všechny přepínače i Tape dubing a nic.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Takze na tom vystupe tiez nie je signal?
xsc

#10 Příspěvek od xsc »

Na tom výstupu pro magneťák by měl být signál, pokud nemáte jiný zesilovač, připojte to jako line-in do PC.
Není někde na panelu stlačené/přeplé tlačítko monitor?
paveltl

#11 Příspěvek od paveltl »

Dej sem fotku konektorů.
Nějak takhle se choval zesík z něhož kdosi vyndal propojky konců, asi tam měl equalizer. Ale u tebe to může být cokoliv jiného.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od cputakt »

paveltl na to kápl byl tam zapojený equalizer,propojil jsem to jen káblem cinch-cinch a zesilovač šlape.Díky za nakopnutí tady je fotka z netu to jsem tam neměl ty propojky. http://img.canuckaudiomart.com/uploads/ ... ceiver.jpg
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“