Rekordér Panasonic DMR-EH65 - porucha DVD mechaniky
Moderátor: Moderátoři
Rekordér Panasonic DMR-EH65 - porucha DVD mechaniky
Jednoho dne mi přestala chodit DVD mechanika na mém rekordéru Panasonic DMR-EH65. Nahlásilo to při nahrávání chybu U88 (neočekávaný stav, událost). DVD jsem vytáhl z mechaniky a provedl restart. Místo inicializace DVD mechaniky se ozývaly podivné zvuky (viz. přiložené videa). Na displayi to indikuje DVD v mechanice, i když tam fyzicky není.
Potřeboval bych poradit, co s tím můžu dělat?
Nevím, jestli je to třeba někde seklé nebo co bych měl vyměnit.
Přílohy:
Video 1-Zapnutí rekorderu
Video 2-Detail mechaniky
Díky předem za pomoc.
-
neverending hate
hmm to je veľmi čudne s tými panakmi, a ta cena opravy je fakt príšerná, doložíš dve tisícky a máš nový... . Nechapem prečo to tak je ale aj susedka má panaka ten uplne najnižší model, stala sa jej zavada na zdroji (tuna na fore tolko popisovaná) a po tom ku koncu zaruky presne tato zavada s mechanikou, naštastie všetko v zaruke, aj tak nieje moc spokojná vravela mi že má na všetko pomale odozvy. neviem ale asi by jej pomohol nový firmware.
Oprava by stála moc, tak jsem koupil nový DMR-EX768.
No a co se nestalo. Tento týden najednou stejné zvuky a stejný problém. Naštěstí je to ještě v záruce, tak to dneska vezu reklamovat. Jsem zvědavý co zjistí.
P.S.: dá se někde koupit náhradní RAM/DIGITAL PCB MODULE pro EH65?
martinkp píše:Zjišťoval jsem různě na netu a v servisním menu v čem by mohl být problém a na 90% je problém v RAM/DIGITAL PCB MODULE. Aspoň to ukazovalo v servisním menu.RAM mechanika je podle servisního menu OK.
Oprava by stála moc, tak jsem koupil nový DMR-EX768.
No a co se nestalo. Tento týden najednou stejné zvuky a stejný problém. Naštěstí je to ještě v záruce, tak to dneska vezu reklamovat. Jsem zvědavý co zjistí.
P.S.: dá se někde koupit náhradní RAM/DIGITAL PCB MODULE pro EH65?
Dnes mi udělal DMR-EX78 to samé, naštěstí je ještě v záruce, to mě zájímá, co mě čeká.
Tak DVD doma ze servisu, oprava provedena za týden, dle zápisu oprava mechaniky...
Zle sa na to pozeras.
Rok 2006-2007:
Novy rekorder cca 13-15.000. Cena za ND+praca=cca 5.000.
Rok2009:
Iny novy (mozno aj lepsi) rekorder =7-8.000. Zostatkova cena povodneho 4-5.000.
Cena za ND+praca=5.000.
---------------------------------------------------------------------------------
Cize servis a ND sa vobec nezmenili.
Zmenil sa iba uhol pohladu.
Panasonic DMR-EX87 - stejný problém
Dělalo se s ním super - stažené domácí video na HDD se úžasně rozděluje v češtině na kapitoly, sestaví jak potřebuju a vypálí, je to rychlejší než v PC a nyní tohle..
Nemáte někdo radu na jinou značku kvalitního DVD s HDD s podobnými funkcemi pro vypálení DVD s vlastním videem? Mám totiž ještě nějaké německá - v ložnici jen na přehrávání s HDD ale menu je snad ve všech jazycích krom češtiny a nemá to možnosti jako ten Panasonic, takže na tomto nevypaluju... Děkuji za radu.