R.I.P. Řecko ???

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
frpr666

#106 Příspěvek od frpr666 »

@Důchod ... v Řecku přibližně 1800 Eu
To máš odkud tuto informaci?
milous2

#107 Příspěvek od milous2 »

V úvodu jsem uvedl,že mi to dnes přišlo emailem v poště. Co je na tom pravdivé kolem důchodů v Řecku opravdu nevím. Před mým odkazem byl obr.z filmu Titanik? Tak sem si myslel,že i tento příspěvek zapadne. Je to složité? Myslím,že jiriS si s tím hlavu neláme.A má recht.
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od jiriS »

Láme/neláme.
S krizí v Řecku nic nenadělám. Ať Řecko přistoupí na původní návrhy, taky s tím nic nenadělám, Pokud odejde s Eurozóny, též s tím nic nenadělám.
Ve všech případech se ke mě ale důsledky nějak dostanou, ať budou takové či makové. A taky s tím nic nenadělám.
Přesto to sleduji, zajímají mne "tanečky" politiků, vyjednavačů atd., protože tady se kříží velké množství zájmů, sahajících (nejen) do mezinárodních vztahů až příliš razantně a nebezpečně. A kde se ukáže, že v tomto bodě hrátky končí.
I když i s tímto nic nenadělám.
Ale možná najdu, možná nenajdu, nějakou informaci či poučení. Nevím.
Ale pomůže mi to třeba při sledování jiných hrátek, třeba předvolebních, rozhodovat se ne podle slibů, ne podle razance vystoupení "lídrů". Možná lépe poznám, jestli a co myslí vážně, jestli lžou či "jen" říkají, co si myslí, že chci slyšet.
A tak mohu možná přispět i k nějaké změně k lepšímu.
A taky možná mi to umožní být slušnějším a svobodnějším člověkem.
A když bude víc slušnějších a svobodnějších lidí, je větší šance, že.......
Jirka
p32

#109 Příspěvek od p32 »

xsc píše:Tady je to spolek odborníků čtoucích tak akorát konspirační teorie.

Ještě, že ty tomu rozumíš. Nech to raději koňovi, ten má větší hlavu. Kritizuješ jiné, ale sám s nimi sedíš v hospodě u jednoho stolu. Co se stane, když Řecko udělá/řekne/provede své ano/ne/nevím/sereme na vás ? Nikdo tady tomu nerozumí, ale kritizuje druhé o sto šest a u nás se tomu pantáti jen řehtají a nahlas. Už hledají důvod pro další obrání občanů o korunky a nikdo s tím niv nenadělá.
Proto stále tvrdím - nestane se nic. Aspoň nic, co bysme mohli chytrejma řečima ovlivnit.
xsc

#110 Příspěvek od xsc »

Aspoň si tu nevymýšlím ptákoviny ve stylu konspiračních teorií, kterým chybí jakýkoliv reálný podklad.
danhard

#111 Příspěvek od danhard »

konosuke

#112 Příspěvek od konosuke »

konspirace sem...konspirace tam, Řecko sem, Řecko tam...Vy si uvědomte že hospodářský - ekonomický zázrak ČR žije od revoluce "na sekeru" údaje si zjistěte, net máte a gramotní jste...kdo nepochopil vo co go až nám věřitelé přestanou půjčovat ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
TAKJAN

#113 Příspěvek od TAKJAN »

masar

#114 Příspěvek od masar »

Nenadávejte na Řeky a jejich ekonomiku. Přečtěte si článek zde, který vám objasní, jak je výhodné dnes "půjčovat".
To není konspirace. :wink:
p32

#115 Příspěvek od p32 »

Ale to musí být přece konspirace, podle někoho tady mohou prý půjčovat i nebanky. :lol:
xsc

#116 Příspěvek od xsc »

Konspirace to není, ale je tam spousta ekonomických hloupostí. Především samotný úrok není vytváření peněz z ničeho. Dál je pak trošku zvláštní (ale pro některé autory typické), že z tisknutí peněz jsou obviňovány jen USA a Británie. Přitom právě řecká nebo třeba italská národní banka tiskly své peníze ve velkém, jak si myslíte, že se došlo k těm desetitisícům za oběd v italských lirách? Jenže u samostatné měny tyto excesy vyrovnává pohyb kurzů. To platí a funguje i pro dolar a libru a je to Čína, kdo profituje z podhodnoceného juanu a nadhodnoceného dolaru (dělá to čínské zboží levné a tím i prodejné). U společné měny tento kurzový pohyb není možný, což je největší řecký problém.
xsc

#117 Příspěvek od xsc »

p32 píše:Ale to musí být přece konspirace, podle někoho tady mohou prý půjčovat i nebanky. :lol:
Samozřejmě že můžou - můžete půjčovat i vy tím, že si koupíte státní dluhopis nebo akcii firmy. V Japonsku to dělá větší část dluhu, takže jejich zadlužení, které je extrémně velké, nevede k takovým následkům jako v Řecku.
frpr666

#118 Příspěvek od frpr666 »

@http://www.verejnydluh.cz/
Tak to je teda nádhera.
Vidím státní dluh= 1663.7*10e+9
Dluh na obyvatele= 176 544 Kč
Za sebe můžu říci, že jsem si od nikoho nepůjčoval 176tis. kč.
Asi si někdo půjčil za mě a mě to vůbec neřekl...
Tak už vím, jak se cítí průměrný Řek.

Návrh státního rozpočtu 2016
příjmy 1, 068 bilionu
výdaje 1, 138 bilionu
schodek 70 miliard

Kapitoly rozpočtu (ve srovnání s rokem 2015)
Prezident 457, 8 milionu (+ 17, 5 % )
Sněmovna 1, 158 miliardy (+ 8, 1 % )
Senát 542, 6 milionu (+4 % )
Úřad vlády 823, 1 milionu (-4, 7 % )
zahraničí 6, 3 miliardy (-1, 2 % )
obrana 46 miliard (+ 5, 4 % )
finance 16, 8 miliardy (-0, 7 % )
práce a sociální věci 536, 1 miliardy (+ 1, 6 % )
vnitro 55, 8 (+ 2, 8 % )
životní prostředí 5, 18 miliardy (+ 21, 9 % )
místní rozvoj 3, 15 miliardy (+ 28, 2 % )
průmysl a obchod 21, 8 miliardy (- 7, 1 % )
doprava 28, 87 miliardy (-3, 1 % )
zemědělství 17, 2 miliardy (- 6, 6 % )
školství 131 miliard (+1, 7 % )
kultura 10, 48 miliardy (-2, 8 % )
zdravotnictví 5, 69 miliardy (- 12, 1 % )
spravedlnost 23, 35 miliardy (+ 0, 4 % )
Zdroj:
Ministerstvo financí, ČTK
Zdroj:
http://zpravy.idnes.cz/chybi-mi-2-5-miliardy-rika-chovanec-babis-rozladil-cssd-i-lidovce-p7f-/domaci.aspx?c=A150615_164305_domaci_kop
masar

#119 Příspěvek od masar »

xsc píše:Konspirace to není, ale je tam spousta ekonomických hloupostí. Především samotný úrok není vytváření peněz z ničeho. Dál je pak trošku zvláštní (ale pro některé autory typické), že z tisknutí peněz jsou obviňovány jen USA a Británie...
Nevím, jest-li jsi ekonom, ale tvrdit, že ekonomka píše hlouposti je poněkud odvážné a neskromné. O vytváření peněz z ničeho tam není psáno nic. Jen o úrocích z půjček z natištěných nekrytých peněz. A to je o něčem jiném, než pouze o ekonomice. Tím, že si dolar vynucuje být rezervní měnou přesto, že je pouze natištěným papírem, jsou ti, kteří ho musí používat vlastně jeho zhodnocovateli. V poslední době se tak rozhodla zachovat i EU, jenže euro není petrodolar a těch, kdo euro zhodnocuje, je podstatně méně. :wink:
termit256

#120 Příspěvek od termit256 »

frpr666 píše:Asi si někdo půjčil za mě a mě to vůbec neřekl...
Tak už vím, jak se cítí průměrný Řek.

Pujcila si vlada kterou sis zvolil aby mela z ceho platit to co pred volbama naslibovala a proc jsi ji volil.

Pokud jsi pro rozhazovacnou politiku nevolil, je to proste smula, vetsina se nechala zblbnout a ty se bohuzel svezes :-(
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“