w7 nelegální?

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TAKJAN

w7 nelegální?

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Protože jsem silně konzervativní, přešel jsem už na W7. Normální instalace, OK. Přesto mi to nahazuje " V tomto počítači není spuštěna pravá kopie W..." Pokud dám ale zkoušku legálních WIN, je to OK. Nechat plavat, že
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

A mas je opravdu koupene nebo jen spatne crackle?
TAKJAN

#3 Příspěvek od TAKJAN »

Koupené. Zkusím jim teda zavolat, až budu psychicky připraven. díky
termit256

#4 Příspěvek od termit256 »

Bud pripraven na hlasky typu preinstalujte si system, za problemy mohou aplikace tretich stran, je to problem HW, providera...

Nevzpominam si ze by mi tam nekdy pomohli.
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Nebo se s něma nerozčiluj a krekni to. To můžeš. Důležité je to, že je máš oficiálně.
xsc

#6 Příspěvek od xsc »

U W7 to řve a po hodině se to restartuje.
petrfilipi

#7 Příspěvek od petrfilipi »

Normálně tam zavolej, číslo je 841 300 300.
Problém může být v tom, že politikou MS je fakt, že za SW ručí jeho "instalátor". Tzn. když koupíš celý nainstalovaný PC od Alzy, tak bys měl volat do Alzy. Nejlepší by asi bylo kdybys řekl, že sis PC instaloval sám.

Z jakého média jsi prováděl (re)instalaci? Nemáš nějaké výrobní CD např. od notebooku? A zkusil jsi už (re)aktivovat instalaci. Tam by Ti to mělo napsat, kde je problém (máš špatné číslo, špatnou verzi, ...). A případně Ti to nabídne číslo a zkusíš aktivaci s automatem a pak Tě to teprve přepojí na člověka.
Pokud budeš mluvit s člověkem od MS, buď v klidu, obvykle je jejich snahou opravdu pomoci (skoro vždy mi přišel zpětně dotazník na moji spokojenost s technickou podporou) a když máš systém koupený, tak se nemáš čeho bát a v klidu jim zdůrazňuj, že Tebou zakoupená licence jejich SW Ti nefunguje (resp. hlásí něco, co není pravda, protože Ty máš na boku PC samolepku a v šuplíku doklad o zakoupení) a co s tím máš dělat. Ať se snaží.
PF
Standa99

#8 Příspěvek od Standa99 »

Aby to nakonec nebyl štítek z bočnice, která je ze skříně na sběrném dvoře :P
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
petrfilipi

#9 Příspěvek od petrfilipi »

Standa99 píše:Aby to nakonec nebyl štítek z bočnice, která je ze skříně na sběrném dvoře :P

Myslím si, že by to nehrálo roli. Není problém s výměnou MB a reinstalací systému - to MS nevadí - resp. MS nezjistí že situace je jiná, než by měla být.
Jinými slovy:
Reinstalovat systém na jiný MB, který byl před reinstalací OK, není povoleno.
Reinstalovat systém na jiný MB, který byl před reinstalací KO, je povoleno.

PF
Standa99

#10 Příspěvek od Standa99 »

Pokud koupím, rozbalím a naťukám číslo, tak s tímhle problém nebývá. Dnes se samozřejmě prodává kde co (všichni si myslí jak to je legální), ale tohle mívá své mouchy. To už je jednoduší přidat SLIC tabulku do BIOSu a aktivovat si to offline.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Odpovědět

Zpět na „Software“