Nastavení TESLA B73
Moderátor: Moderátoři
asi nebyly...ale slyšitelně lepší jakost než LN, to jo. Nic lepšího k sehnání nebylo, Maxell pod pultem nebo z burzy, špinící Basf (později se zlepšil) či licenční Stilon chemitex (Agfa). Vzácně ten Scotch, Agfa PE46, 49.
Jo a ktem trimrům předmagnetizace je teda pěkně blbej přístup teda k tomu jednomu a ty pásky jsou Basf DP26 ,Emgetony DP25LN a DP25LH,Agfa PE41,Maxell UD 25-120,ORWO Typ 123-LH.
Tyto pásky provozuji na B93 s velmi dobrými výsledky Nechybí ani výšky ani hloubky. U B73 postrádám více výšek,při nahrávání a odposlechu nahrávky je záznam oproti vstupnímu signálu ochuzen o výšky což také tak hraje i na jiných magnetofonech.
Po namazání a výměně opěrné destičky patního ložiska motoru se srovnal tak, že do dvou minut od zapnutí se rychlost ustálila na -1 %. Tato chyba už souvisela s řemínkem a řemenicí motoru.
Tak velká odchylka rychlosti u B73 nehrozí, má motor dostatečně výkonný. Ale hlavní řemínek se opotřebovává rychleji, než ten plochý v B4, takže k nějaké chybě časem dochází.
http://www.ges.cz/cz/dvojity-panelovy-v ... 13264.html
A, protože B73 se Tesle mimořádně povedl, kvalitou záznamu ho následující modely rozhodně nepřekonaly, hlasuji za ponechání v původní verzi. Tedy nejen ve střevech, ale i v kabátu.
cely navod je na: http://www.oldradio.cz/b73.htm kliknutim na obr sa stiahne dany subor
- Přílohy
-
b73_LH.JPG- (43.57 KiB) Staženo 223 x
- TheLastUnicorn
Ale když jsem to tak četl, musím něco říct k tý rychlosti a záznamu výšek u B73, jelikož jsem jich měl doma asi 20ks...
1. Skoro každá B73 běhala o něco rychleji, než měla. Řekl bych, že opravdu v horním limitu tolerance. Měřicí pásek se záznamem kmitočtu 3150Hz byl obvykle reprodukován ve frekvenci téměř 3200Hz.
2. I přístroj s téměř nedotčenýma, správně nastavenýma hlavama a páskem LH měl vlivem příliš vysoké předmagnetizace problém dosáhnout mezního kmitočtu 12,5kHz pro -3dB (pokud jsem za referenční bod bral 1kHz, který stál na "nule"). Ve skutečnosti bylo už 8kHz na tý hranici -3dB. Bavíme se o rychlosti "9".
Tuhle skutečnost jsem v menší míře vypozoroval i u řady B11. Po správném nastavení magnetofonu bylo samozřejmě všechno v pořádku a magnetofon neměl problém jít s pásem BASF DP26LH nebo AGFA PE49 pro -3dB ke 14-15kHz.
třídy hi-fi stereo (náš tehda nejdražší model) prošel výstupní OTK.
- TheLastUnicorn