Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
kokun píše:.....Městské koupaliště mám 200m od baráku - včera praskalo ve švech. Auta (hlavně slovenská) už nám parkují i na zahrádkách za barákem.....
Cez víkend sme sa boli schladiť na jazere - vlastne ja tentoraz len slniť. Nebolo kde zaparkovať, tak som to postavil na cestu pred nejaký rodinný barák (dom, predzáhradka, chodník, cesta - s barakom ani výjazdom nič spoločné) a šli sme po svojom. Cestou kúsok ďalej pred iným domom to isté urobilo auto s českým evidenčným číslom. Náhodou sa pri predzáhradke objavil majiteľ domu. Vodič vystúpil z auta s otázkou: "Nevadí vám, že tady budu parkovat?" Nezvyklé - ale určite milé.
Tak to má soused z baráku opačnou zkušenost - říkal: "Už mě ti slováci jezdí i po bramborách."
No a ta dnešní tropická noc ještě horší než ta včerejší - bylo ještě tak o 4°C tepleji - ráno v 5.30 ještě 25°C To právě spadlo tak "5 kapek" (na asfaltu před barákem bys je mohl spočítat) a v 7.30 znovu asi tak "10 kapek" - teď už se zase slunce dere z mraků - a stále ještě víc než 25°C A nejvíc nás dusí to sucho
Honza - kokúň
__________________________ Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Tak konečně se něco dostalo i k nám - začíná pršet i když je to zatím jen takový "zahradnický". Jen aby mu to vydrželo.
Ale barák je ještě stále rozpálený jak pec - venku je 100x příjemněji, než uvnitř
Honza - kokúň
__________________________ Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Včera cca o půlnoci začalo pěkný peklo! Jeden blesk stíhal druhý - doslova! Ceďák jako prase a do toho vítr. Trvalo to cca ¾ hodiny než to nad LBC ustalo. To byl pak vzdoušek! Dost mě xralo, že bylo v bytě vedro a nemohl jsem pro ten ceďák vyvětrat, nedalo se ani spát ...
Dle meteo - radaru byla na tom některá místa i hůř!
včera pozdě odpoledne v tom hicu čumím z vokna, hele UFO nad městem, dojdu pro plastovej triedr, houby, sou v tom lidé...no dneska už prší, mírně ale vytrvale celý den (komíny v pozadí to jsou třinecký železárny a ještě dál moravskoslezský Beskydy)
http://img24.cz/images/31055110220425211148.jpg fotka není vostrá, focený navečír max. zoomem Panasonicu DMC-FX50
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Tak nevím, jak kde ale u nás (královéhradecko) za noc a dnešek napršelo ze střechy 11x9 metrů pouhá 1/3 120 litrovýho sudu. No a musel jsem přepnout na městskou vodu, Nautila ve studni už stále přicucávala vzduch.