SS napětí na výstupu zesilovače

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fredis

#31 Příspěvek od fredis »

Myslím, že to bude marný :roll: . Po tom co napsal.
Sendyx

#32 Příspěvek od Sendyx »

Aspoň jsem se pokusil..

Obrázek
rnbw

#33 Příspěvek od rnbw »

Hlavne, ze to cele rozvrtal - vymenil chladic, vyhodil izolacne podlozky a kto vie, co este, aj ked tomu vobec nerozumie. A "zabudol" to napisat hned na zaciatku...
ondoubek

#34 Příspěvek od ondoubek »

Co takhle se naučit číst? A už z 3. příspěvku vyplývá, že tomu příliš nerozumím.
ondoubek píše:Nejsou tam podložky. Tak to bylo originál, akorát tam byla teplovodivá pasta.

ondoubek píše:Když máš v tom praxi a podle tvého nicku jsi možná i opravář, tak se to říká celkem lehce :wink:

Navíc jsem tam dal nakonec původní chladič a celé to uvedl do původního stavu, bohužel máš asi problém (ale nejen ty) s porozuměním psaného textu.
Třeba napíšu že na výstupech už SS napětí není, ale vy se pořád o něm zmiňujete. Psal jsem to 4x, evidentně je to málo.
fredis

#35 Příspěvek od fredis »

My problémy se čtením nemáme. My to ani číst nemusíme! :lol: A navíc tě nikdo nenutí sem něco psát :wink: . Takový mám nejraděj :twisted: .
mi-ro

#36 Příspěvek od mi-ro »

Jenže tady ti už snad 10 lidí psalo že máš změřit napětí na jednotlivých pinech. A furt nic.
..to bude jen ňákej odpůrek
sinclair

#37 Příspěvek od sinclair »

Vypadá to na něco továrního - našels od toho aspoň schéma?
Hele - nic proti, ale kombinace "nerozumím tomu"+absence alespoň schématu a měřáku za 150Kč z OBI je přímo vražedná.
Víš, ono se na dálku hrozně těžko radí a zvlášť někomu, kdo už předem vyhrožuje, že tomu nerozumí.
Sebevědomí je dobrá věc, ale jen do určité úrovně. Takže bych radil se obrátit na nějakého kamaráda, co umí alespoň změřit základní vlastnosti součástek - diody, kondenzátory apod.
Bez znalostí, schématu a měřáku to ani se sebevětší dávkou sebevědomí a odvahy neopravíš, spíše bych si troufl tipnout, že to pokurvíš ještě víc.
Zkus nějakého kamaráda či známého, který se v elektronice PROKAZATELNĚ vyzná - nikoliv toho, co JEN TVRDÍ, ŽE SE VYZNÁ. Ti druzí jsou totiž ještě horší, než Ty sám.
ondoubek

#38 Příspěvek od ondoubek »

Jo už jsem si to opravil.
mi-ro

#39 Příspěvek od mi-ro »

A to je všechno co nám k tomu po tom všem napíšeš?
ondoubek

#40 Příspěvek od ondoubek »

Nejspíše studeňák nebo prasklý spoj způsobený vibracemi od basáku, plošný spoj je napříč ozvučnicí, zakrývá jí asi z 1/3. Přepájel jsem tak polovinu spojů a jede to.
mi-ro

#41 Příspěvek od mi-ro »

Ano, i to se stává když je IO pevně na chladiči a DPS není pevně ukotvená. V tomto případě bych ještě překryl cesty Cu lankem z nějaké slabé licny a teprve potom propájel.
ondoubek

#42 Příspěvek od ondoubek »

Ono je to nějaké divné... Začalo v tom chrastit, tak jsem dotáhl chladič a zase to nehraje, nebo hraje ale chrčí. To se ty cestičky vytřepaly zas nebo co?
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“