Dobrý deň,chcel by som sa spýtať na závadu CD,či sa už niekto s takou poruchou stretol a ak áno,kde mám najprv chybu hľadať.Po najetí média do mechaniky sa CD roztočí tak na 5 sekúnd,ale do protismeru a takto to urobí u všetkých 5 CD,nepomohlo ani nastavenie trimru na KSS213F,ani výmena za nový kus,robí to aj pri odpojenom plochom kábli do optiky,vymontoval som z druhej aiwi funkčný 5 CD zásobník,prehodil som medzi nimi dps-ky a porucha bola na tom druhom 5CD zásobníku a na tá nefunkčná začala fungovať.Chcem sa spýtať,môže byť závada v IO BA6897S ?,za rady ďakujem.
Neviem čo sa mohlo stať,týždeň som ju nepoužíval aj zo siete odpojená a zrazu sa začalo CD točiť opačne,no asi objednám a skúsim vymeniť najprv ten IO BA6897S v schéme je označený ako MOTOR/COIL DRIVER.
Zdravim,bohužiaľ po výmene IO BA6897S je porucha rovnaká,takže tým IO to nie je,premeral som všetky tranzistory a pasívne súčiastky,premeral a porovnával podľa funkčného DPS a všetko je ok,optika má snahu čítať,čočka sa vysúva a zasúva,trocha sa aj pootočí a hneď ide do protismeru .Nechcem trepať blbosť,ale je možné,že dáva tomu BA6897S povel CXA1992AR a ak je v tom IO nejaká zrada,preto sa CD stále točí v protismeru?