Napr. koncem lonskeho roku jsem mel nezvykle velky odpocet dph, zenska z FU volala jako ze co a jak a ze asi bude muset zahajit vytykacku apod. Rikal jsem ze jsme kupovali drahou masinu (i v priznani je na to tusim kolonka). Nakonec stacilo poslat jen fakturu od toho stroje a jeste chtela fotku jestli ho opravdu mame
Zase šmejdi?
Moderátor: Moderátoři
Napr. koncem lonskeho roku jsem mel nezvykle velky odpocet dph, zenska z FU volala jako ze co a jak a ze asi bude muset zahajit vytykacku apod. Rikal jsem ze jsme kupovali drahou masinu (i v priznani je na to tusim kolonka). Nakonec stacilo poslat jen fakturu od toho stroje a jeste chtela fotku jestli ho opravdu mame
termit256 píše:Ja jim vzdy pomerne sproste vynadam,..., ze pry se mu zenuska malem sesypala![]()
Hulvátství není myslím na místě.
Nabídku na takovou práci berou obvykle studenti nebo nezaměstnaní v nouzi. Snažej se odvést požadovanou práci, aby měli čím zaplatit nájem, ....
Já se zeptám odkud mají mé číslo. Pak zdůrazním, že si nepřeji být v podobných věcech kontaktován, ať mé číslo z databáze zruší, jinak to předám policii jako obtěžování. Pak je klid.
Poldové mi už taky volali,abych se dostavil k podání vysvětlení a z normálního mobilního čísla na který jsem se dovolal zpět.Asi to maj všude jinak.
Někdy otravuje operátor abych prodloužil smlouvu,tak se s nima o tom nebavim a že to mám na dobu neurčitou a můžu kdykoliv odejít a že mě to tak vyhovuje a že můžou bejt rádi že jsem u nich.Ještě mi poděkujou za využívání služeb
Většinou je to kamarád z kriminálky, ten se směje, občas kamarádka z FÚ, tak ta mě vždycky řekne "Seš blbej?"
No a na ty otravovače z nabídkama docela dobře funguje, když jim hned po představení řeknete, že si hovor budete zaznamenávat...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- monterjirka
kulikus píše:...
Hulvátství není myslím na místě.
....
Já za jisté "hulvátství" považuji už to, že mě volá někdo, komu jsem moje číslo nedal a že volá na číslo, ktewré není nide oficiálně uvedené!
A předpokládám, že mnozí využívají společnou databázi kontaktů, protože když jsem už 2x ukončil hovor hodně drsně, dlouhu nikdo nevolal.
Zkuste hned na začátku hovoru zaprotestovat proti monitorování a záznamu hovoru...
termit256 píše:Ja jim vzdy pomerne sproste vynadam, frekvence podobnych hovoru pote podstatne klesla. Zalogujou si u vysledku hovoru neco ve smyslu "hulvat-nekomunikativni" a takove cislo pro ne pak ztraci cenu pri vyuzivani/preprodeji jejich databazi.
Pred casem dokonce po chvili volal manzilek tehle prudicky, ze pry se mu zenuska malem sesypalaAsi buchta zvolila nevhodnou brigadu...
Tento postup rozhodně nelze doporučit. Mám kámoše, který se tímto způsobem taky bavil. Pokud byl volající muž, sprostě mu nadal, pokud žena, tak jí začal popisovat různé sexuální praktiky, které by s ní provozoval, pokud by ji měl u sebe.
Mam 4 isdn linky a pokud volaji postupne na vsechny 4 cisla, opravdu to vyprudi. A ze bych mel velke vycitky svedomi kvuli tomu ze obcas vynadam nejakemu smejdovi ktery okrada duchodce predrazenymi kramy apod., to se opravdu rict neda.
Navic jak uz tu nekdo zminil, opravdu to funguje, nejake vysvetlovani ze o ty jejich kramy nemam zajem bylo hazeni hrachu na zed.
Nejen nějací brigádníci a nezaměstnaní v nouzi. Telemarketing je obrovský byznys, kterým se dobře živí i profesionální telefonisté(ky).
- bla bla, bl, mohli bychom si o tom promluvit?
- máme pro vás nabídku ...
- naše firma teď dělá XXXX a vás vybrala ...
- v rámci velké slevové akce bychom vám chtěli nabídnout ...
No, a podle toho vždycky jenom řeknu:
- tak mluvte ...
- tak nabízejte ...
a podobně, telefon odložím "nevytípnutý" zpět na psací stůl a věnuji se dál své práci. Za 5 minut je v něm už zaručeně ticho.
Minulý týden někdo zavolal mému kolegovi s nabídkou nějakých potravinových doplňků, že mu pošlou vzorky a tak dále. Kolega, těžký srandista, ihned rozhovor převedl na potravinový doplněk ve formě basy půllitrových lahví a v tomto duchu dosáhl nevídaného času 4 minuty a 12 sec krmení trolla, než to druhá strana vzdala.
Mimochodem, dnes jsem se dozvěděl, že moje tchýně, 80+, opět podepsala něco, na co si pořádně nepřečetla, protože velmi špatně vidí. Týpek došel s nějakými žárovkami, že to je dárek od energ. závodů a chce mezi dveřmi jen podepsat převzetí. Manželka posléze zjistila, že to byla podstrčená smlouva pro nějakou agenturu nabízející pseudoslužbu "hledání nejvhodnějšího dodavatele energií". Půjde to samozřejmě zrušit. Moje otázka ovšem zní:
Má smysl podat trestní oznámení pro podezření ze spáchání tr.č. podvodu ve stadiu pokusu? Podezření proto, aby se člověk vyhnul případnému protioznámení na pomluvu. Formální znaky tr.č. by asi naplněny byly:
Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.