Jde bootovat přes přídavný řadič?
Moderátor: Moderátoři
Jde bootovat přes přídavný řadič?
Board ale nemá PATA konektor ale mám IDE primary a sekundary přídavný řadič do PCI portu.
Jenže po F12 mi PC boot z PATA nenabízí ani z CD/DVD ani z HDD 500GB. Pouze z SATA zařízení a taky všech pozic čtečky karet.
Zjevně potřebuje driver, co byl přiložen na mini CD u řadiče PATA. Napadlo mě si dočasně půjčit SATA CD/DVD, rozjet instalaci W7, po dotazu přes F6 vnutit drivery z mini CD a doinstalovat W7. Po instalaci odpojit SATA CD/DVD a připojit PATA CD/DVD. Bude potom CD/DVD funkční na všechný nový instalace včetně přeinstalování W7?
Nebo je jiná možnost, jak nainstalovat drivery a pak teprv W7? Pokud bude nejhůř, tak těch pár stovek za novou CD/DVD oželím.
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Co je to za řadič, s jakým čipem? Většina z nich nějaký bios měla a měl by se taky ukázat při bootu hned po obrazovce normálního biosu. Ale dost jich bylo jen jako raid a s cd mechanikou si moc nerozumněly. Takže bych zkusil odpojit CD, správně to naswitchovat a třeba se něco objeví.
- serviceman
Pro velmi staré univerzální IDE řadiče existovala v biosech podpora, ale to snad skončilo v dobách Pentií, ne-li 486.
Pokud jde o SW, on taky pod W7 nemusí chodit, třeba s Nerem verze 6 a nižší je problém.
Raid pro W7 jsem pro VT6410 na netu našel ale IDE ne. O nějakým "neoficiálu" někdo nevíte?
Díky všem, co reagovali.
- Přílohy
-
via6410.jpg- (96.08 KiB) Staženo 103 x
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!