Ladící převod - planetová převodovka HOPT

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Sendyx

Ladící převod - planetová převodovka HOPT

#1 Příspěvek od Sendyx »

Sháním planetovou převodovku s vymezenou vůlí - ladící mechanismus HOPT, celokovový - větší provedení, které se upevňuje na přední panel 3 šrouby M3,5 (malé provedení má matku asi M16 s jemným závitem, velké je na 4 šrouby). Mám zájem o kterékoliv provedení s tímto uchycením - existuje s kardanem na výstupu nebo bez, a existuje pro koaxiální ovládání hrubě-jemně (koaxiál knoflíky, cca 1:5), nebo jen s centrální hřídelí. Typy, co používala Tesla v TV Orava 232 a podobných (kombinace plast-kov) nechci.

Netušíte někdo, kdo ty HOPT převodovky vlastně vyráběl ?
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

Sendyx píše:Netušíte někdo, kdo ty HOPT převodovky vlastně vyráběl ?

. . . model 4123U "Karolina" zahájil éru plynule laditelných kanálových voličů vyráběných v licenci německé firmy HOPT.

viz.
http://www.tesla.czweb.org/clanky/tv.htm

nebo:
Plynulé ladění v rozsahu všech televizních pásem dvěma kanálovými voliči VHF a UHF, vyráběnými v licenci německé firmy HOPT
http://www.oldradio.cz/ts4138.htm

"Karl Hopt & Co. GmbH, Radiotechnische Fabrik Schörzingen/Württemberg, Kreis Rottweil"
Sendyx

#3 Příspěvek od Sendyx »

Jo, už jsem našel, že existovala firma Karl Hopt GmBH Radiotechnik, bohužel internet je na katalog starých planetovek nějak skoupý.
yakl

#4 Příspěvek od yakl »

Pred veľa rokmi som použil planétový prevod z kanálového voliča KTJ91-S na laboratórny zdroj. Podľa mňa je precíznejší, ako HOPT, je myslím aj menší, je jednohriadeľový, pri zatlačení točí priamo, pri povolení cez prevod. Zdroj už nemám, nemôžem pozrieť, vymenil som ho s bývalým kolegom za niečo, on opravoval tranzistorové prijímače.
Dodatok: Našiel som ešte jeden taký volič, tak som ho pozrel, prevod jemného ladenia na asi 180° ladiaceho kondenzátora je 13 otáčok aj cez prídavné zubaté koliesko do pravého uhla.
http://oi57.tinypic.com/2iutjzq.jpg
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

To byl ten volič, zvaný "jugoš"?

Bohužel tu převodovku potřebuji pro kolegu do starého signálového generátoru, bylo to součástí ladící jednotky. Moc improvizovat se tam nedá.
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

A co se kouknout na planetový převodovky k malým elektromotorům? Před časem jsem měl v ruce 1:20 od Maxon. Mininální vůle. Ale žádná láce. Něco jsem viděl i v modelářských prodejnách.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Pořád aktuální, přístroj chce majitel dát do co nejorginálnějšího stavu.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
dred

#8 Příspěvek od dred »

takéto niečo...
Přílohy
IMG_20170501_103548.jpg
(133.23 KiB) Staženo 89 x
Sendyx

#9 Příspěvek od Sendyx »

To je ten plast/zinkal z Oravy... celokovový vypadá trochu jinak, menší průměr a na pohled velmi masivní díl, asi mosaz v černém laku.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“