Gramo NC450 (NC452)
Moderátor: Moderátoři
Co vy na to, znalci italštiny - máte slovo!
A kutilmile - nelituju tě
Ovšem nevím jak na to a násilí asi nebude to pravé.
Poraďte zaostalému.. (abych něco nepodělal) kde je dělící čára mezi stylusem a systémem.
(Stylus) Tonar Banana je jen jméno jednoho z modelů držáků s chvějkou pro přenosku Ortofon Concorde.
Naproti tomu Tonarm je německy přenoskové raménko.
Marshal: ten barevný držák je tam jen nasunutý, musí jít vytáhnout.
Zato například Trio jich nabízí víc. Jestli jde o původní označení Trio Corporation, prodávající pod obchodním jménem Kenwood, nemám potvrzeno.
Nakonec ti nezbude, než pro šelakové desky koupit celou přenosku, třeba od jiného výrobce.
Pro Aswo nebo Nedis (a některá poslechová studia) by neměl být problém ti nabídnout vhodný typ a dodat ho.
Pokud máš výměnnou skořepinu v raménku, máš vůbec po starostech... hm.. ještě pak sehnat druhou skořepinu...
Cena u těch 78 chvějek je dost vysoká, je to asi dáno melou výrobní sérií.
Co se týče kvality - myslím, že na www.okoun.cz je klub sběratelů, do kterého přispívají 2 lidi, kteří si tenhle systém brali ode mne a oba byli pokud vím velmi nadšeni, že až na cenu je to něco jiného než piezo systémy Unitra nebo to, co vypadá jako kopie Philipsu.
Dvojitá řemenička se tam nevešla, protože pro červíka bych musel dělat díru do dráhy řemínku. Takže když chci přejít na 78, musím měnit řemeničku. Je to vopruz, ale není to tak často. Mám tam řemínek 2x2, čímž se při startu trocha natáhne, ale nepadá. Někdy talíři trocha pomůžu rukou, ale rozjede se i sám. Domaloval jsem stroboskop pro 78 a je to OK, drží rychlost výborně.
Koupil jsem Stylus, Sendyxi měl si pravdu, je to cena pouze za hrot.
Další problém byl v tom, že desky ultraphon (nevím jak jiné) mají vypínací drážku blíž ke středu, tudíž jsem musel přidat přepinač a další ledku na zvednutí raménka.
Mám zesilovač TEC, ke kterému není schema a má někde v útrobách zabudované korekce RIAA, nebyl jsem schopen je odsledovat, ale moc to nevadí (pokud můžu posoudit mým hluchem a dle výpočtu Hilla). Očekával jsem ale trocha lepší dynamiku.
Teď se peru s možností mokrého snímání...
Litovel a NZC-440 ? myslím že neexistoval. Pouze NC-440 tj. bez vlastního zesíku (Z). Tedy: sokl+mechanika a el.řízení otáček motorku, to ano. Pokračoval NC-450, vylepšen zejména vzhledově, funkčně dost podobný. Jo, měl fotoelektrické autovypnutí a zpřežený zvedáček přenosky, NC-440 ne. (zašli fotku toho NZC-440 máš-li, rád si případně rozšířim přehled)
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Lenco
Mám problém s pronikáním rušení od motorku do audiosignálu. Nevím jaký má rušení původ, zda mechanický nebo elektronický. Proto bych potřeboval to schéma abych mohl polaborovat. Neměl by jej někdo?
Díky
www.sigmaphon.cz