Jdou dnes nainstalovat XP?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#31 Příspěvek od Celeron »

xsc píše:K tomu AHCI. To chtělo udělat hned při instalaci XP. Teď bude potřeba vnutit AHCI driver úpravou registru.

No pokud nerozhejbu na Haswellu XP drivery pro aspoň LAN, tak je bádání nad AHCI bezpředmětný. Pak na Haswellu dám AHCI hned před instalací W7 a XP záležitosti budu provozovat na jiný mašině. Sice to bude podstatně větší pakárna, než kdyby byla dvousystémová mašina ale když XP drivery nebudou makat nic jinýho stejně nezbyde.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
hafca

#32 Příspěvek od hafca »

Už jsem to tady někde psal, mě se i na staré drivery osvědčil balík ze stránek http://drp.su/. Výhoda je, že to funguje off-line a je to i česky, nevýhodou je, že to má přes 10GB a tahat se to dá jen přes Torrent. Mají tam i verzi on-line, ale když na nové instalaci neběží síťová karta, tak je to jaksi k ničemu.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Standa99

#33 Příspěvek od Standa99 »

Nejsem vševěd, ale LANek, které nemají ovladače pro XP moc nebude, protože 32-bitové ovladače stále existují a max. to bude chtít upravit *.inf.

Každopádně pokud vím, co budu od PC chtít, tak si přece nekoupím desku s nějakou exotickou LAN. Většina dnešních problémů jsou spíše s GPU. A pokud si neumím upravit placku pro AHCI, tak to raději neinstaluju.

Než se takhle trápit kvůli pár softům pro XP, tak si to opravdu zvirtualizuju, cokoliv na USB bude bezproblému fungovat.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
xsc

#34 Příspěvek od xsc »

AHCI, pro XP by měla být ta první verze, doporučuju stahovat z odkazu označeného mirror.
http://www.win-raid.com/t11f23-Modded-Intel-AHCI-and-RAID-Drivers.html
Celeron

#35 Příspěvek od Celeron »

Zkoušel jsem nainstalovat na Haswella Realtec driver pro LAN na XP. Instalace proběhla bez problémů, ve správci se driver objevil a názvem stejným jako pod W7. Jenže při pokusu o vytvoření sítě se neustále hlásí že "některé síťové zařízení není připojeno". Když dám ignorovat nepřipojená zařízení, tak vytvoření sítě proběhne ale ikona připojení je stále proškrtnutá. Pod W7 LAN chodí. Nemůže být problém v tom, že na XP a W7 je u Realtecu jiný očíslování PCI x zařízení x, funkce x?
Víc jsem na to neměl čas, musím zprovoznit kupu aplikací na W7.
Díky
Jirka

xsc

#36 Příspěvek od xsc »

Celeron

#37 Příspěvek od Celeron »

Teď jsem našel tenhle balíček Zítra vyzkouším.
edit:
Balíček dokonale vyřešil chipset, audio, grafiku pro XP. Ale LAN zase stejnej problém, driver se chová jako že je nainstalovanej ale připojení nešlo.
Tak jsem dotáhl domů jednoho mladýho šikovnýho mistra, co přinesl na HDD nejspíš driver balík ze stránek http://drp.su/ co tu doporučoval Hafča, mělo to těch 10 GB. Z něho se konečně nainstaloval správnej Realtec a konečně jde připojení na net. A tentokrát je na stejný pozici PCI jako pro W7.
Taky mě potěšil, že v tom balíku byl i driver pro scaner HP, který se mi nikdy nepodařilo pro W7 nalézt. Jen se musí vědět ekvivalent a že se to hledá pro Visty. :roll:
Pak jsme ještě řešili AHCI pro XP. Vyzkoušeli jsme 2 postupy co zde byly odkazy a 1 jeho co mu fungoval s jinou základovkou a nic. Ať se zkusí driver AHCI pro IHC7, IHC8, IHC10 tak to vždy skončí modrou smrtí. Tak jsme to zatím vzdali.
Jirka

radovanhlavacek

#38 Příspěvek od radovanhlavacek »

Já osobně, když instaluji WinXP,tak před instalaci driverů, instaluji SP3. Pak až instaluji drivery. Osvědčilo se mi to. Vyřešilo se tím problém s drivery.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od jjilek »

Zkus stahovat vše přímo od Gigabyte. Asi tady:
http://www.gigabyte.us/products/product ... -DS21.0#dl
PotPalo

#40 Příspěvek od PotPalo »

radovanhlavacek píše:Já osobně, když instaluji WinXP,tak před instalaci driverů, instaluji SP3. Pak až instaluji drivery. Osvědčilo se mi to. Vyřešilo se tím problém s drivery.

To je jasné, že v SP3 sú aj nejaké updaty pre drivery, takže potom toho windows sám pozná viacej.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Celeron

#41 Příspěvek od Celeron »

jjilek píše:Zkus stahovat vše přímo od Gigabyte. Asi tady:
http://www.gigabyte.us/products/product ... -DS21.0#dl

Hmm, a kde tam vidiš drivery pro XP? Ale neřeš to, už mám drivery všechny. :wink:
Jirka

dvorak

#42 Příspěvek od dvorak »

Po reinstalaco Windows XP s SP 3 stále nemohu rozchodit čtečku sdcard, bluetooth a mechaniku, která nenačítá DVD ani soubory avi. Zajímavé, že z flešky avi jdou. Požádal jsem acer o ovladače, zaslali mi něco, ale nefungují.
Mám starší NTB ACER 433 LC.

ftp://ftp.support.acer-euro.com/noteboo ... river/wxp/
PotPalo

#43 Příspěvek od PotPalo »

VEN&DEV?
..
Tiež to vyzerá na pokazenú DVD, na ňu zvyčajne netreba ovládače.
rnbw

#44 Příspěvek od rnbw »

Alebo sa nevie vyjadrovat a subory vidi, ale nema na ne prehravac.
PotPalo

#45 Příspěvek od PotPalo »

Pokiaľ nenačíta ani AVI, ktoré z flešku idú, tak asi to prehrávačom nebude, mechanika zrejme nečíta DVD. Na DVD filmy treba v XP nainštalovať nejaký prehrávač, ale aj bez neho obsah DVD (súbory) by to načítať malo.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“