Poradíte někdo jak nejrychleji a nejlevněji udělat v náklaďáku z 24V/12V potřebuju to na nabíječku na telefon do auta která je jen na 12V Díky za radu.
jave píše:Vetsina byla i na 12 i na 24V. Ale byly i vyjimky.
No a jak zjistím co mám?Na nabíječce to napsaný není.
Rozebranim. Podivej se zda a jaky je tam stabilizator. Od jakeho je vyrobce?
Tak jsem ji rábnul a je tam SP733G a nějaký IO SP34063 pak jen kondik,rezistor a nějaká cívka na ferytu.
Tak to vazne nevim. Zmeril bych tedy vystupni napeti pri 12V, potom bych na regulovatelnem zdroji pomalu pridaval vstupni napeti a meril vystupni. Pokud nemas zdroj tak jedine risk a rovnou pripojit do 24V a opet zmerit vystupni napeti. Az kdyz budes mit jistotu, ze se nezmenilo, tak teprve pripojit mobil
Pokud je tam 34063, funguje to od vstupního napětí cca 8V až klidně 30V. Je to DC-DC měnič a napětí na výstupu je v tomto rozsahu vstupních napětí prakticky beze změny. A tyto autonabíječky jde pořídit už za 30.-Kč .
breta1 píše:Pokud je tam 34063, funguje to od vstupního napětí cca 8V až klidně 30V. Je to DC-DC měnič a napětí na výstupu je v tomto rozsahu vstupních napětí prakticky beze změny. A tyto autonabíječky jde pořídit už za 30.-Kč .
breta1 píše:Pokud je tam 34063, funguje to od vstupního napětí cca 8V až klidně 30V. Je to DC-DC měnič a napětí na výstupu je v tomto rozsahu vstupních napětí prakticky beze změny. A tyto autonabíječky jde pořídit už za 30.-Kč .
Prosím Tě, kde koupíš nabíječku za 30 Kč? Stále někdo nějaké chce a tak by se mi hodilo vědět firmu. Moc díky
Ten náklaďák má dvě 12V baterky (jestli se nepletu) ? Já bych to řešil natažením drátu od té baterky,která má mínus pól ukostřen.(je to nejlevnější a nejspolehlivější řešení)
No to je sice hezký, ale není dobré vybíjet jednu baterku víc než druhou. Potom budeš jednu baterku při seriovém dobíjení přebíjet a druhá ještě nebude nabitá, což asi není dobře.