Letošní počasí, nevídané, poblázněné...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
konosuke

#91 Příspěvek od konosuke »

20°C venku, 27°C uvnitř měřeno tím Auriolem z Lidlu, neprší cesty suché pivo vypité, v Lidlu u holek zavřeno a Tesco nemám zrovna v lásce
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Celeron

#92 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše:Tu momentalne prsi asi treti alebo stvrty raz a celkom kvalitne. Uz je len 18 stupnov.

Že vy na tom Slovensku máte stále něco lepšího. :lol: Koukal jsem na meteomapy a máte to tam opravdu vydatný, hlavně Bratislava a Košice. Před chvílí jsem mluvil s kámošem, co žije asi 6 km na západ ode mě a tam za celej den nespadla ani kapka. Ale na druhou stranu, pumpovat zatopenej sklep po průtrži jako vloni se mi taky moc nechce.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
lesana87

#93 Příspěvek od lesana87 »

Vrátný v práci říkal, že u nich pršelo docela solidně, tak jsem mu řekla, že u nás pršelo naštěstí liquidně. Koukal na mě trochu divně. :oops:
p32

#94 Příspěvek od p32 »

Tak už se můžeme tedy těšit na 5. - 7. srpna, kdy začne opravdové teplo a prej bude i horko. :lol:
Celeron

#95 Příspěvek od Celeron »

Co to je za blbost, v srpnu horko? 8O Moje babí vždy pravila " Svatá Anna, chladna z rána". Anna je 26.7. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
konosuke

#96 Příspěvek od konosuke »

a co by jste chtěli ? zrušili jsme prognosťáky, výzkumáky, centrální plánování a plánovače (to jsem býval já) všechno řídí kouzelná ruka trhu...tady je výsledek,
Vánoce bez sněhu, sníh na Velikonoce (letos) a v létě hic a déšť
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
xsc

#97 Příspěvek od xsc »

Celeron píše:Co to je za blbost, v srpnu horko? 8O Moje babí vždy pravila " Svatá Anna, chladna z rána". Anna je 26.7. :)
Pranostika ale horko v srpnu nevylučuje. Když je jasno, je chladné ráno a horký den.
kokun

#98 Příspěvek od kokun »

A tohle se táhne prakticky až do podzimu (začíná někdy 21.? září).
Léta jsme jezdili z fabriky na veletrh do Brna (MSV?), taky se konával kolem toho 20. září - ráno vždycky kosa a přes den jsme nosili bundy či saka přes ruku :wink:
Honza - kokúň

#99 Příspěvek od hafca »

Má někdo představu, jak moc jsou spolehlivé údaje z meteo radarů? Rosničky strašily s bouřkami, na http://radar.bourky.cz/ by měl u nás být slušný slejvák už půl hodiny a ani nekáplo. To samé před pár dny.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
xsc

#100 Příspěvek od xsc »

Údaje z radarů jsou spolehlivé hodně. Ale radar nemá nijak velké rozlišení a bouřka je spíš lokální jev. Takže klidně může být o pár km vedle a na mapě se to spojí.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tyhle letní bouřky neumí předpovědět nikdo, ty prostě "vykvetou" na místě.

Pokud v TV předpovídají letní bouřky, mají u toho určitě silně sevřenou zad..ci

U frontálních se můžou trefit spolehlivěji, ale pořád to jaksi není ono.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
p32

#102 Příspěvek od p32 »

Bouřek bych se určitě nebál do konce týdne a to u nás ani náhodou.

Předpovědi počasí jsou od slova předpovídat nebo-li hádat. Takže každá předpověď je 1:1. Kdyby to bylo fakt jisté na 100%, tak to předpověď není. Když tady bude slejvák, který si to míří na Přerov, tak když zavolám známému do Přerova, že tam za chvilku bude pršet, tak to taky není předpověď.
hafca

#103 Příspěvek od hafca »

Mě nešlo ani tak o bouřku, jako o déšť. Podle toho radaru jsme byli poměrně dlouho téměř uprostřed mraku, který měl na mapě žlutou barvu a ani kapka. O 60km dál se měli ve stejnou dobu čerti ženit a nesmočilo to ani prach.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
p32

#104 Příspěvek od p32 »

Tady taky nemělo pršet a byla zde přeháňka. Nic moc, ale určitě to pomohlo proti prachu a některým lidem se líp nadává na vládu.

Jinak Brdy jsou již darované a budeme tam mít asi 12k amíků, což je konečně pořádný pramen pro zfanatizované proamíky u nás. Na druhou stranu Čechy dostanou 12k amíků a Morava zase 21k imigrantů (6tKč za jednoho). Vše pro světlé zítřky nám hlásili za komančů, ale až pseudodemokrati nám to pomohli zajistit. :lol:
Ještě si budeme přát, aby někde nepršelo celý rok. :wink:
xsc

#105 Příspěvek od xsc »

A bláboly o Brdech jste vyčetl kde?
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“