socket na elektronku LS50 - GU50
Moderátor: Moderátoři
socket na elektronku LS50 - GU50
chci se zeptat. Sehnal jsem originální "popelnice" tedy keramické patice s hliníkovým tělem a víkem na GU50. Chtěl jsem je na elektronky LS50, ovšem ta má oproti GU50 ještě "klíč" ze strany vývodů. Do "popelnice" tím pádem nepasuje, řešil to někdo? Dá se ta keramika nějak provrtat na větší průměr? Díra v keramické patici je,ale má malý průměr. a nemá zářez.
Teoreticky by keramika měla jít vrtat diamantovým vrtákem ale v domácích podmínkách a bez zkušeností bych to nedoporučoval - je značné riziko prasknutí.
Ale dají se sehnat i novější univerzální patice pro GU50/LS50 s větším otvorem (donedávna i v GESu). Za dob Svazarmu jsme tohle neřešili protože většinou byly jakž takž k sehnání jenom GU50...
Danharde zkousel jsem to vcera. Pokud se ten pritmeleny kovovy klic odstrani, pak se LS50 do te popelnice vleze a pasuje tam jako prdel na hrnec. Ale nechci zbytecne kurvit ty LS50,zvlast kdyz maji na sobe jeste hakenkrojc
- Přílohy
-
GU50 sokly1k.jpg- (155.19 KiB) Staženo 123 x
Danharde počítám s tím, holt to nebude ultralinear, mám v plánu usměrnit napětí, vyfiltrovat rozumnými kondenzátory (dva v sérii), prohnat přes 2H tlumivku, zase dva kondenzátory v sérii a rovnou do anod bez stabilizace. Lepší by bylo prohnat to přes dva LC filtry, ale druhou tlumivku už asi na šasi nenarvu a beztak to nebude asi kritické s tou filtrací. Důležitější to bude pro předzesilovač a invertor. Pro předzesilovač a invertor plánuji napětí z dalšího vinutí trafa usměrnit, vyfiltrovat kondenzátorem, prohnat 10H tlumivkou a stabilizovat stabilizátorem s TL431 a mosfetem. (dva stabilizátory zvlášť).
Ještě přemýšlím,zda bude nutné stabilizovat žhavení pro předzesilovač nebo se na to vyprdnout. U sluchátkového zesilovače (6N2P a 6N6P na konci) to bylo nutné, tady nevím. Když jsem na zkušebním šasi zkoušel zesilovač se 4654 tak tam ten brum trochu byl. Mám tu pár kousků UCC283 od Ti,tak je možná zase použiji na to žhavení.
Peedros píše:to se vyhřejou nebo oxidujou?
. . . a co hlavně ?
no, koroduje vy tupci . . .
https://youtu.be/fQklj6o4OqQ