Demontaz SMD chipu ?
Moderátor: Moderátoři
-
bluewave
Demontaz SMD chipu ?
nevite nekdo jak inteligentne v domacich podminkach demontovat vetsi smd soucastky ?
Nekde jsem celt, ze pry staci zehlicka, ale mam strach ze to odejde,
ma nekdo neco lepsiho ?
Diky
dave
- Artaban001
-smaltovaný drát provlékneš pod všema vývodama na jedné straně. Jeho průměr je kolem 0.1mm až 0.2mm
- jeden konec drátu upevníš třeba provlečením do nějaké montážní díry. druhý konec si ponech dostatečně dlouhý, aby jsi mohl za něj tahat.
- budeš mikropájkou zahřívat poslední vývod, kterým Ti opouští drát spodek IO a drát budeš tahat pryč od IO ve směru kolmém od strany s vývodama. jak se Ti roztaví pájka která Ti drží vývod na desce, smaltovaný drát se Ti vklíní mezi desku a vývod a oddělí Ti vývod od desky a drát vytáhneš spod toho vývodu, kterej bude oddělen. takhle postupně zahříváš vývod po vývodu směrem od volnýho konce drátu a máš celou stranu oddělenou. když takhle uděláš všechny strany, po odpojení posledního vývodu šváb sám odpadne. Takto odpájený šváb lze znovu použít, pokud byl odpájen pečlivě a zbytečně se nepřehříval.
Takhle jsem již vytěžil hromadu SMD integrovaných obvodů (CXA1191; CXA1019 ;jakýsi procesor kmitočtové syntézy radiostanice) a většinu z nich jsem použil jako náhradní díl při opravách..
A kutilmile - nelituju tě
-
bluewave
Pouzil jsem ziletkovou verzi, drat byl bud moc hruby nebo tenky a trhal se a navic zytecne deformoval nozicky ........
No a tedka bych potreboval nejak poradit jak napajet soucastku co ma moc vyvodu nejak "rychleji" nez se babrat s kazdym pinem .......
Nekde jsem videl navod jako ze se to cele zalije do cinu a pak to nejak vycistim ...... jake mate vy zkusenosti ?
diky
dave
Trafopajkou a podobnymi obludami len pekne dokaslete plosak a potom sa v tom ani diva svina nevyzna.
V krajnom pripade opalovaciu pistol s regulaciou vykonu a nadstavcom.
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
EKKAR píše:Jasné, Raptor - lenže naše posledné príspevky už boli akosi na tému AKO TAKÝTO ŠVÁB PRISPÁJKOVAŤ NAZPÄT NA DOSKU... To bysom sa opalovacou pištolou kruto rozmýšlal urobiť... Keby to bolo až takto jednoduché, stavím sa o čokolvek, že by sa toho už dávno chytili tí prťaví Japovia a nespájkovali by svoje DPSky pretavovaním alebo laserovým zváraním...
Prispajkovat ich je tiez jednoduche. Pouzivaj HOTAIR a ide to lahko. Je vela hrotov a mas to cistu robotu.
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy