Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 2
Moderátor: Moderátoři
A věř tomu, kdybys měřil, přijdeš na to, co všechno musela automatika v 3505 (a podobných švábech) dotahovat, aby to zrnění bylo černobílé. A, jestli to vešlo do jejího regulačního rozsahu, byla častěji náhoda, než pravidlo.
MDA3505 C416 musela dotahovat asi dost, protože C110ST byly velmi citlivé na pohyb RGB trimrů.
Ale všechno je to už OUT. Úbytkem CRT televiz a tedy i kádéček ve sběrných dvorech se zároveň blíží konec elektroniky, ale zase na druhou stranu se bude zvyšovat počet proražených IGBT bloků, takže do zesilovačů bude stále co cpát.
- radioelectrum
A když se to do rozsahu nevešlo, šlo to u 3505 zase snadno předělat na klasické zapojení bez měření. I když pochybuji, že by s tím Philips při návrhu počítalHill píše:A věř tomu, kdybys měřil, přijdeš na to, co všechno musela automatika v 3505 (a podobných švábech) dotahovat, aby to zrnění bylo černobílé. A, jestli to vešlo do jejího regulačního rozsahu, byla častěji náhoda, než pravidlo.
Přístroj je funkční od roku 1976. Patice je vyměněná, původní byla prasklá a rozpadávala se.
- Přílohy
-
002.JPG- (135.9 KiB) Staženo 58 x
Nejpomaleji to byla zelená, nejrychleji tuším modrá, ale tím si nejsem jistý.
Kdysi jsem dostal německou TV (možná Grundig, ale značku si už jistý nejsem), měla vadný tranzistor v katodě nějaké barvy, takže oprava byla snadná. Ale co bylo zajímavé, byl to typ delta, úhlopříčka cca sedmdesát cm, těžká jak prase, ale ten obraz byl tak skvělý, že jsem tomu prostě nemohl uvěřit.
Taky ale obsahovala neuvěřitelné množství logických obvodů jednak pro zpracování rozkladů, tak barev a kompenzací pro souběžné zaostření paprsků. Takže obraz byl perfektně lineární, ostrý, barevně stálý a bez fleků a jiných nectností. Výroba - sedmdesátá léta.
Časem v ní něco odešlo, schéma nebylo možné sehnat, takže šla na součátky.
Jirka
U C110 mi nejvíc cestovala zelená, ale ne tak, že by zásadně klesal její jas, ale spíš se zvyšoval svod, musel jsem posouvat nastavení v černé.
Jen u prvních NTSC TV jednoznačně odcházela červená, protože díky tehdy nevyrovnaným luminoforům potřebovala větší proud. Ale to je dávná historie, v té době se v Evropě ani barevně nevysílalo.
Pokud se ale někdo díval převážně na fotbal, měl smůlu
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
lesana87 píše:Jsem pro a z každého bitu navíc platit tučnou daň a za každý MHz nad 20MHz taky. Vždyť se podívejte na Apollo a lunární modul, co to všechno dokázalo s pár bitama a kHz a srovnejte to s tou rachejtlí Falcon 9, jak se jim tam ty gigabajty a gigaHertzy hádají, že to ani nedokáže přistát.
Neblazni, precte si to nejaky zbytecny urednik v EU a takovou dan vymysli. Nejake pokusy uz tu byly http://diit.cz/clanek/evropska-unie-zak ... icke-karty
Co se tyka Apolla, pri pristani malem havarovali protoze pocitac v pristavcim modulu nestihal zpracovavat prichozi data a tak museli pristavat naslepo rucne. Zrovna tohle bych jako priklad neuvadel
Pokud chcete makat na 8bitech, nikdo vam v tom nebrani, ale ja si s dovolenim ponecham to co mam. Nejak si nedokazu predstavit ze bych na tom kreslil ve 3D CADu s 30" monitorem