Až přijde doba, kdy V. pásmo padne ve prospěch dat, budou se zase měnit tuny odlaďovačů a propustí....
DVB-T príjem
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Až přijde doba, kdy V. pásmo padne ve prospěch dat, budou se zase měnit tuny odlaďovačů a propustí....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- scorpions-cz
Síť U:fon využívá technologii CDMA 2000 (Code Division Multiple Access) revize A na frekvenci 410 až 430 MHz. Tato technologie je unikátní, první komerčně spuštěnou sítí v nejnovější verzi revize A v České republice.
- Kontaktovat uživatele:
Ale protože jsem věděl, že to tam je a dost solidní výkon, předem jsem upravoval anténní zesilovače.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Na anténě pro K25 se objevil signál LTE na 814 MHz v úrovni +29 až +32 dB proti úrovni užitečného signálu, na anténě pro K21, K38, K40 a K60 se objevil v úrovni cca +15 dB nad úrovní signálu K60.
Dnes přišly filtry LTE Fagor LBF 790, tak jsem je rovnou osadil na kabely od antén, i když jsem měl za to, že selektivita vložky pro K25 stačí na to, aby 1,58x vyšší rušivý kmitočet nevadil, a že filtr bude zbytečný, ale ukázalo se, že i zde to funguje, bitová chyba klesla na nulu, a to na všech multiplexech.
V oblastech, kde se nevyužívají pro žádný multiplex kanály 59 nebo 60, můžete v případě použití anténního zesilovače před něj osadit filtr 782 nebo 774, potlačí ty rušivé signály ještě účinněji.
EDIT 9.9.2015:
Byl jsem zkontrolovat stožár s anténami a zůstal zděšen - obě síta (jedno staré 8 let, originál dodaný s novou STA, druhé 2¼ roku, tím jsem kvůli novému kanálu 21 z téhož směru nahradil původní pásmovou yaginu na K38 a K40, anténa je stejného typu, tedy síto velké husté, reflektor potahovaný plastem) mají na reflektoru na tisíce kroužků zcela rozpadlý plast a od pohledu reflektory oba stejně rezavé. Přitom loni touto dobou vypadala obě síta ještě zdravě.
Že by to tropické léto?
Nezbude mi, než investovat do nových antén, patrně rovnou s vestavěnými LTE filtry. A v hliníku, ten se uchrání sám.
Máte prosím někdo nějaké reálné poznatky?
Díky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
http://www.mapavysilacu.cz/mapcoverage.html
a velice záleží na místních podmínkách a výšce umístění antény
podle té mapy www.mapavysilacu.cz by to teoreticky chodit mohlo . . .
chtělo by to ale na místě změřit.
- Přílohy
-
Javorina2.jpg- (188.29 KiB) Staženo 133 x
-
Javorina1.jpg- (284.86 KiB) Staženo 150 x
Duvsan píše:Iste ste si všimli, že nám hrozí nový kompresný formát, označovaný ako DVB-T2 (H.265HEVC).
Nejenže hrozí - on nás totiž nemine: Studie: Přechod na novou generaci TV vysílání bude stát 21 miliard