Programator pre ST7

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Programator pre ST7

#1 Příspěvek od rnbw »

Chcem trochu preskumat procesory ST72F63BK4M1 v UPS APC Back-UPS CS 650 (BK650EI) - vid.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... =15#555773

Aspon zistit, ci su zamknute - ak ano, tak programator uz asi potrebovat nikdy nebudem. Takze potrebujem nejaky lacny. Nasiel som FlashBash: http://www.spen-soft.co.uk/

Vyzera to dobre, ale na jeho postavenie treba naprogramovat ST72C254. Ten sa programuje cez ISP. Pojde ho naprogramovat nejakym jednoduchym programatorom na LPT?
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Nakoniec som kupil na eBay pouzity Raisonance RLink. Bola k nemu len redukcia uPSD, chybala redukcia pre ST7. Redukcia uPSD ma prvych 10 pinov zapojenych takmer rovnako ako ST7 ICC - stacilo upravit dva piny (7: 12MHz namiesto out_IO6 a 8: VPP namiesto out_IO5).

UPS ma na pozicii J22 neosadeny ICC konektor. Po osadeni mi to vsak nefungovalo ("Unable to communicate with the built-in monitor for sending RASS keys") - ani s vlastnym napajanim, ani pri napajani z RLinku, krystal na doske UPS kmital.

Procesor som vybral a pripojil na drotiky zasunute do RLinku (VDD, VSS, OSCIN, RESET, VPP, ICCCLK, ICCDATA). Tak sa mi podarilo nacitat option bytes - a ako som sa obaval, procesor je zamknuty :(
Přílohy
apc_st7_option.png
(10.49 KiB) Staženo 172 x
Atlan

#3 Příspěvek od Atlan »

Ale mozes si napisat vlastny soft :D
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

To sa mi velmi nechce :D
Ale skusim sa pohrat s USB rozhranim, mozno ma ten firmware nejaky bug, cez ktory by sa dalo dostat k programu.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“