Thinkpad R50 Windows XP neide nainštalovať

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dlhovlasy_brat

Thinkpad R50 Windows XP neide nainštalovať

#1 Příspěvek od Dlhovlasy_brat »

Zdravím,
mám taký menší problém s týmto notebookom - skúšal som do neho nainštalovať Windows XP SP3, no po tom, čo nakopíruje tie súbory, tak sa rebootne ako normálne a tak namiesto inštalácie naskočí mi blikajúci kurzor v ľavom hornom rohu (niečo na štýl štartu MS-DOSu).
No neviem, čo s tým. Či bude nutné updatnúť BIOS alebo čo. Skúšal som tam hodiť Win7 na testovacie účely (ten tam išlo nainštalovať), no na takýto komp Win7 inštalovať a ešte pri 750 MB RAMke nie je moc dobré pre výkon.

Za rady vopred ďakujem.
masar

#2 Příspěvek od masar »

Instaluješ z USB? :wink:
Dlhovlasy_brat

#3 Příspěvek od Dlhovlasy_brat »

masar píše:Instaluješ z USB? :wink:

normálne z CD RW mechaniky :)
masar

#4 Příspěvek od masar »

XP-čka jsou pro tento noťas "domovinou", takže mu "nevoní" tvoje distribuce(možná SP3) nebo potřebují nějaký ovladač vložit při startu instalace (F6). :wink:
PotPalo

#5 Příspěvek od PotPalo »

Podobný problém som mal tiež, stačilo pri inštalácii XP odstrániť všetky particie a nechať vytvoriť nové. Naformátovanie alebo vytvorenie nových iným programom nepomohlo. Niekedy sú particie skrátka inak zarovnané, na inom notebooku z nich všetko funguje, ale tu nie.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
radovanhlavacek

#6 Příspěvek od radovanhlavacek »

Na R50tku jsem XP3 normálně dával. Ale vždy jsem odebral všecky partišny a instaloval na čistý disk. Měl jsem tam poslední BIOS. Po nainstalování XPček, jsem první dal instalačky chipsetu, grafiky, atd. Pokud byl nějaký problém, třebas jak píšeš, zkontroloval sem pomocí nějaké SMART utility HDD a případně otestoval paměť MEMTESTem. Pokud bylo vše v pořádku, instalace proběhla normálně. Po nainstalování všech ovladačů jsem dal antivir a nechal proběhnout kompletní Windowsupdate. Tento postup mám osvědčený u drtivé většiny počítačů.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“