Genius sw-hf 5.1 5005 problém
Moderátor: Moderátoři
- SeriousKiller
Genius sw-hf 5.1 5005 problém
- SeriousKiller
procesor píše:Často sú prerazené blbé keramické kondenzátory (paralelne pripojené k diódam usmerňovača cca 10...22nF). Zvyknem ich iba odstrániť. Niekedy to na tých kondenzátoroch aj vidno...opálenie.
edit:
KUBO tasí rýchlejšie
Ty jsem už vyndal furt se přepalovaly. Ale tohle mě zaráží. Proměřil jsem na trafu na tý čokoládě kontakty mezi sebou a pískaj všude.
- SeriousKiller
- SeriousKiller
- SeriousKiller
lesana87 píše:To je v pořádku, vinutí má malý odpor. Když to zapneš s odpojenýma "čokoládama", tak pojistka neshoří? (Předpokládám, že pojistka je na primáru)
S odpojenýma kontaktama jsem to nezkoušel už nemám pojistku abych to vyzkoušel. Každopádně pojistku jsem z trafa nedoloval, pojistku jsem vyndal ze zadního krytu subwooferu.
Diód je tam dosť.
- Přílohy
-
Usmernocac_Jack3_Genius.JPG- pre malé repro
- (56.67 KiB) Staženo 114 x
-
Usmernovac2_Genius.JPG- pre Subwoofer
- (49.84 KiB) Staženo 100 x
-
Trafo_Genius.JPG- (39.13 KiB) Staženo 96 x
SeriousKiller píše:S odpojenýma kontaktama jsem to nezkoušel už nemám pojistku abych to vyzkoušel.
Jako že už nemáš žádnou nebo máš poslední? Jedna by stačila, když shoří s odpojenýma sekundárama, je včudu trafo a až ho půjdeš koupit, koupíš i pojistky. Když neshoří, tak můžeš pokračovat v hledání chyby za trafem.
Taky se místo pojistky dá použít žárovka.
- SeriousKiller
lesana87 píše:SeriousKiller píše:S odpojenýma kontaktama jsem to nezkoušel už nemám pojistku abych to vyzkoušel.
Jako že už nemáš žádnou nebo máš poslední? Jedna by stačila, když shoří s odpojenýma sekundárama, je včudu trafo a až ho půjdeš koupit, koupíš i pojistky. Když neshoří, tak můžeš pokračovat v hledání chyby za trafem.
Taky se místo pojistky dá použít žárovka.
No dobré zprávy ve spolek trafo je absolutně v pořádku. Dnes jsem ho proměřil. Problém bude nejspíš v součástce TDA7296A jsou tam 3. Dnes je objednám namontuju a dám vědět jak to dopadlo. Myslím že je to na satelitech. Zesilovač subwooferu je v pořádku
- SeriousKiller
- SeriousKiller