Acer aspire 5810T (nejde zapnúť)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Majkl2

Acer aspire 5810T (nejde zapnúť)

#1 Příspěvek od Majkl2 »

Zdravím, mám notebook Acer aspire 5810T, ktorý som pred nedávnom omylom dosť poničil a to tak že som zasunul kábel od napíjačky do USB (bol som vtedy unavený a mal som notebook položený naopak a USB bolo poškodené už predtým čiže ten kábel tam celkom dobre pasoval :D ). Notebook som mal vtedy napojený na batériu a jak som toto spravil tak sa mi vypol a začala svietiť oranžová ledka namiesto bielej (ako keď je v spánku lenže vtedy bliká). Zároveň som cítil že sa niečo spálilo no kým som rozobral notebook už som nestihol zistiť odkiaľ to išlo. Vybral som batériu a počkal som týždeň potom som ho dal iba cez kábel a nič stále to iba svietilo. Včera som ho opäť rozobral a našiel som menšiu hrčku na niečom, čo neviem definovať, ktorá tam asi predtým nebola (zrejme jak bol vtedy vystavený vysokému napäťiu tak sa prehrial a poškodil). Chcel by som sa opýtať čo to je a či už niekto z vás má takúto skúsenosť. Dosku sa mi meniť nechce ale rád by som chcel vedieť kde môže byť chyba (naneštastie meracie prístroje doma nemáme :? ) Nedalo by sa nejako približne zistiť cez schému http://1bios.ru/schematics/notebook/wistron/wistron-jm41-jm51-discrete-rev-1 kde mohla nastať chyba?

http://postimg.org/image/6lssch1un/ tá hrčka je na tej veľkej súčiastke ... bohužial neviem ktoré označenie jej patrí
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Oprava té "hrčky" tě přijde na polovinu ceny té celé desky. Doporučil bych dívat se, kde se dá sehnat ta deska.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Dle uvedeného a mých dosavadních zkušeností bude asi veškerá další snaha marná.
..to bude jen ňákej odpůrek
procesor

#4 Příspěvek od procesor »

Jemným šmirgľom (nad 1200) s vodou by sa tá hrčka dala spraviť :idea: :D
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

To je south bridge chipsetu. Mozes to skusit vymenit - ale potrebujes vybavu na spajkovanie BGA. A nie je iste, ci si nespalil aj nieco dalsie.
Majkl2

#6 Příspěvek od Majkl2 »

To som aj čakal :D ... ono sa mi to vôbec neoplatí kupovať dosku aj keď som našiel za cca 50$ ... šetrím si na NTB len mi bolo ľúto tohto ... tak keď tak mi snáď aspoň ostala 4GB ramka a možno processor ak sa bude dať vymeniť :D ... tak teda díky, aspoň ste mi potvrdili to, že ďalšia snaha bude marná :)

//EDIT: Ale zase sranda, že keď notebook "zapnem" tak sa mi ten tá súčiastka zahrieva ako aj iné, skôr by som očakával, že by ostala studená
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Mozes predat plasty, displej, klavesnicu...
Majkl2

#8 Příspěvek od Majkl2 »

To nestojí za tú námahu ... to si ich radšej nechám keby som náhodou niekedy staval nový noťas i keď to je asi blbosť :D
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“