W7 jak se zbavit kontroly flash

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

W7 jak se zbavit kontroly flash

#1 Příspěvek od Celeron »

U W7 Home mě při každým zastrčení USB paměťových zařízení, včetně eSATA disků nabízí systém volbu kontrolu média a nebo bez kontroly. To samý dělá i při zapnutí, pokud je už nějaký připojený trvale. Taky se to děje u disků SATA i PATA připojených přes přídavný řadič Axago. Docela 🤐, ty disky jsou napevno v mašině, tak proč kontrola po každým startu systému. Nabídku, co se má provést za akci po připojení USB zařízení vím kde poladit ale kde se nastavuje tohle a jde to vůbec zrušit nebo nastavit kdy a na čem se má kontrola nabídnout?
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Disable Autoplay option u USB drivu.
Razantnější cesta je zastavit službu Shell Hardware Detection (která tu informaci dává na Autoplay). Tím se ovšem přestanou detekovat všechna připojená zařízení.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

serviceman píše:Disable Autoplay option u USB drivu.

Kde to je? Ve správcích zařízení usb řadičích jsem to nenašel.
Ale nevím, zda jsi mě pochopil správně. Já neřeším okno, kde vyskočí při zasunutí USB zda se má spustit průzkumník, přehrát video, a nebo nic nedělat. Ani neřeším, jestli se má spustit program pokud je na disku autorun. Já chci zlikvidovat okno, kde se stále ptá zda provést kontrolu paměťového média či neprovádět. To má opravdu nějakou souvislost s Autorun a Autoplay? Divný je, že na druhý mašině s W7 Home to vůbec neotravuje a nijak jsem to neřešil.
Gpedit v Homkách bohužel není, tam se to prý nastavit dá.
Jirka

p32

#4 Příspěvek od p32 »

p32

#5 Příspěvek od p32 »

Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

p32 píše:http://www.redmondpie.com/how-to-disable-autorun-autoplay-in-windows-7-and-windows-8/

To nepomůže, vždyť jsem psal, že mám W7 Home a tam Gpedit není! :roll:
Only Windows 7 Professional, Enterprise and Ultimate editions come with Group Policy Editor installed. :roll:
Jirka

p32

#8 Příspěvek od p32 »

To jsem si nevšinl, že tam máš Home. Já je nepoužívám, protože to všichni vždycky chtěli do firmy a verze Home se nedá dát do nákladů a ti, co to měli domů, tak si nic oficiálně nekupovali. :wink:
DeniS

#9 Příspěvek od DeniS »

Pozri si odkaz, ktory som ti dal. Je tam navod ako do Home verzie pridat gpedit. Funguje to - mam to odskusane.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“