Je tu někdo, co pamatuje tenhle grafickej editor co chodil už na Woknech 3.11? Někdy v roce 1993 jsem v něm vytvořil nějaký návody a jeden člověk po mě ty návody chce.
Zkoušel jsem do Wordu 2007 importovat SAM z Amipra, vznikl z toho nepoužitelnej guláš. Ani převodníky z Amipra co jsou na webu nepomohly.
Našel jsem instalačky diskety Amipra, jenže co dnes s 5,25-kama

U kámoše jsme je na starým PC s W98 dokázali překopírovat na 3,5 ky. Kupodivu bylo všech 9 disket čitelnejch i po těch skoro 25 letech.

Doma jsem zkusil instalaci na XP 32 bitů, Amipro se rozjelo ale nic nevytisknu. USB tiskárny vůbec neveme. Vyhrabal jsem starou Epson LQ1070 s Centronixem a s ní to zase hlásí "Nelze otevřít dočasný tiskový soubor" a Amiprint se zažvejkne a pomůže jen reset. Napadá mě, zda u 16 bitovýho Amipra není nějakej nestandardní přímej přístup na LPT1 a na XP to v chráněným rezimu nechodí.
Netušíte prosím někdo, na čem "nejvyšším" Amipro jelo? Já ho používal na W3.11 a pak na W98. Někde mám systémovej disk do P3 mašinky s Miléniama, mám to zkusit nainstalovat a rozjet na nich?
Díky