Vytržený mini-USB konektor - včetně pájecích bodů

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xarx

Vytržený mini-USB konektor - včetně pájecích bodů

#1 Příspěvek od xarx »

U navigace se mi vylomil nabíjecí mini-USB konektor. Vytrhnul se včetně měděných cest plošného spoje, kde byl připájen, takže teď tři z pěti vývodů není kam připájet. Jaký je nejlepší způsob, jak to opravit?

Celé je to (na můj vkus) velice titěrné: 5 vývodů konektoru na šířku 3.5 mm; dva krajní pájecí body jsou OK, tři vnitřní jsou vytržené z plošného spoje; pak tam jsou ještě 4 plošky na připájení celého konektoru, ty jsou také OK; konektor je také OK. Přemýšlel jsem, že bych ty vytržené vývody nechal jen tak ve vzduchu a vodivě je spojil s deskou jednotlivými měděnými drátky z měděného kabelu. Celý konektor pak k desce přilepím, aby se v budoucnu už ani nehnul. Je nějaký lepší způsob, jak to opravit? Např. nějaký způsob obnovy těch vytržených měděných cest? Také bych rád, aby pak USB fungovalo i pro data.
EL34

#2 Příspěvek od EL34 »

Jo to je asi nejlepší způsob. Takto jsem opravil mikro USB u tabletu. Všechny cesty vytržené. Naštěstí byly plošky i na sponí straně desky a ten konektor měl plechové výstupky které se prostčily deskou a zapájely na spodní straně desky. Pro jistotu jsem to celé ještě přilepil. Náhradu 3 vytržených cest jsem provedl. asi 0,1 -0,2 smaltovaným měděným drátkem, který jsem vytvaroval tak, aby se vzájemně nedotýkaly a zalil gelem, jako se používá na zalévání acidurek.
Byla to sice titěrná práce, ale pokud na to vidíš, a máš tenký pájecí hrot, je to za 10 minut.. :D
Odpovědět

Zpět na „Poradna“