elektronika pro "senior vozík"

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forrest
Kontaktovat uživatele:

elektronika pro "senior vozík"

#1 Příspěvek od forrest »

Mám na pokusnou opravu "senior vozík" - jelikož ho někdo předemnou už opravoval a při sestavování zapomněl na šroubky pro přitažení fetů k šasy, tak 3ks irfz48n byly proražený /závada se opakuje, protože už byly vyměněny/. Po výměně irfz48n stále nejde ovládání motoru. Na desce jsou ještě načuzeny odpory na GAIN pro fety - pravděpodobná hodnota by měla být cca 19ohm - asi - okopíroval jsem to od zbylých 9ks (teď je na těch spálených cca 400ohm). Z GAIN přes odpor to vede na MC34151 .. může být tento obvod zničen, pokud došlo k proražení fetů??Náhradu za něj neseženu...Případně jaký vliv má zvýšená odporová hodnota na GAIN?
dík za reakci
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

GAIN? Nie nahodou GATE?
MC34151 moze byt zniceny. Zmeraj jeho vystupy - multimetrom diodovym testom proti zemi. Zohnat sa da.
procesor

#3 Příspěvek od procesor »

vyber si tu mc34151.
Odpory do G musia byť cca okolo 10 až 22Ω.
forrest
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forrest »

G - jako GATE (sem se upsal).. mc34151 šlusnutá neni. A pokus odpory do G mají mít viz výše psanou hodnotu, tak jestli chápu dobře, s vyšší hodnotou nebude fungovat ...
samponek

#5 Příspěvek od samponek »

Přidej k mosfetům zhášecí obvod dioda kondenzátor odpor, aby se už neprorážely.
Přílohy
motor.jpg
(44.52 KiB) Staženo 162 x
forrest
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forrest »

Tohle tam možná i bude - problem je v tom, že od toho nemam schema - celkove tam je 12ks tranzistoru a 3x MC34151 ... vyrobil Dynamic Controls ltd - scooter power, rev. B ... made in NZ - docela pekné provedení desek, jedna je proudová a pres precizky je spodni deska procesoru.
forrest
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od forrest »

Uf - konečně jsem našel alespoň nějaký manuál
http://dynamiccontrols.com/en/downloads/obsolete-product-documentation/ds/28-ds100-161-installation-manual/file

Teď jsem schopen si to postavit na stole a zjistit proč to pořád nejde i kdž fety jsou OK, odpory jsou též vyměněny ...
sis2

#8 Příspěvek od sis2 »

Jiný kraj, jiný pohled .... na konci manuálu - Nový Zéland, tam jsou doma, pak Austrálie a Severní Amerika - ale Evropa (pro ně druhá strana světa) je hrozně složitá - viz obrázek :)
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“