VOIP se starým telefonem TESLA

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
OMA50

VOIP se starým telefonem TESLA

#1 Příspěvek od OMA50 »

Zdravím všechny kolegy.
Mám na vás malej dotaz týkající se kompatibility starýho telefonu a brány VOIP
Naše babča má doma klasickou pevnou linku od O2 je na ní připojen starý telefon TESLA z 80 tých let. jenže měsíční platby za paušál se jí už nechce platit. Mě to připadá jako kdyby v O2 seděli soudruzi ještě z éry SPOJŮ Telekomu kdy si myslí,že jediná spása je jejich telefon.
Tak mě napadlo vyřešit to moderním způsobem a to VOIP.Jenže nevím jednu věc jestli VOIP brány,které umožnují připojit analogový přístroj zvládnou i klasický telefon TESLA s impulsní volbou,ten bych rád zachoval,aby si babča nemusela na nic nového zvykat.
Nemáte proto někdo zkušenost s tímto problémem?
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Vacsina VOIP adapterov nepodporuje pulzne vytacanie. Ale existuju take, ktore podporuju: http://wiki.voip.ms/article/Pulse_dial
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Zatím vím jen o Cisco SPA112, ale pulsní volbu na něm zřejmě ještě nikdo nezkoušel. Připojený telefon má tónovku.
A pochybuji, že ten přístroj uživí klasický pažravý elektromagnetický zvonek, jaké jsou v telefonech s rotační číselnicí, nicméně úplně vyloučené to asi není.
Jedině vyzkoušet.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Na ziadnom Ciscu to vraj nejde.
Achab

#5 Příspěvek od Achab »

Pokud ten telefon patří O2 tak ho po zrušení budou chtít stejně vrátit a budete muset pořídit jiný. Aspoň po mě ho před 10 lety vrátit chtěli ale to byl snad ještě Telecom.
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Teď jde o to, jak starý telefon Tesla to je.
Třeba 4FP122 02 umí jak pulsní, tak tónovou volbu, tu by měl umět i SN2832, takový GS2862 tuším už ani tu pulsní nemá.
OMA50

#7 Příspěvek od OMA50 »

No jestli přijde nějakej mladej frajírek z O2 a bude si chtít ten 30 let starej telefon odnést tak ho na místě rozšlapu(i toho technika).

Telefon umí jen pulsní volbu....no nic asi mi nezbude než se poohlídnout po modernějším
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Nebo do telefonu vestav převodník pulsní na DTMF volbu: číselnice přerušuje v rytmu 100 ms (jen nula má deset impulsů, ostatní čísla jaké číslo, tolikrát přerušit).
Na zjištění, že číslo platí, stačila ústředně zkrat mezi impulsy delší, než 352 ms.
Vyhodnoť, ulož do registru a povol odvysílání příslušné dvoutónové kombinace.
Ostatně už vymyšlené řešení je například tady.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Achab píše:Pokud ten telefon patří O2 tak ho po zrušení budou chtít stejně vrátit a budete muset pořídit jiný. Aspoň po mě ho před 10 lety vrátit chtěli ale to byl snad ještě Telecom.

Určitě ho nebudou chtít vrátit. Jen jestli ho nevyužije či nedá ekologicky zlikvidovat, tak jim ho může donést.
Linksys SPA 2102 a případně i jeho novější typy to umějí. Zvonek může nahradit elektronickým.
Achab

#10 Příspěvek od Achab »

V případě tak starého přístroje ho třeba chtít nemusí ale já už jsem měl nějaký tlačítkový Siemens. Nikdo se ani neobtěžoval telefon přijet převzít, chtěli ho vrátit osobně nebo poštou.
p32

#11 Příspěvek od p32 »

Napíšu to tedy srozumitelně. Nebudou ho chtít vůbec. Když jim ho donese, tak jen proto, aby ho doslova rozšlapali a hodili do koše. Ověřeno na 2 telefonech za poslední 3 měsíce.
HC-96

#12 Příspěvek od HC-96 »

Napíšu to srozumitelně - před týdnem jsem rušil pevnou a bez vrácení tlf. ani náhodou......
Achab

#13 Příspěvek od Achab »

No právě - když jsem jim tenkrát telefon přinesl tak ho sice přebírající pracovník hodil ledabyle někam za sebe do krabice a na další využití to podle zacházení nevypadalo - ale na vrácení trvali.
Bedra

#14 Příspěvek od Bedra »

Ja dosel do hnizda Telekomu, sepsal zadost o odhlaseni a nikdo telefon nechtel...

Ja si koupil nejaky VOIP telefon a v jeho zakladne je dira i pro obycejnej telefon s tonovou volbou. I se sluchatkem to stalo okolo 1000 kc. Tady je potreba se rozhodnout pro jaky VOIP telefon, nemiva to tak rozsahle menu jako GSM mobil, tak aby clovek nebyl zklamanej co to umi. To co se muze prenaset rikaji sluchatko a to se hodi, muze se to nosit po dome.

Mam Odorik a jsem spokojenej. Asi po roce se to naucila i zena......
Pocita 1+1, takze hovor dojel jsem stoji i 0.1 Kc... Ten Odorik umi i SW nainstalovat do PC . Jde tam nastavit hromada cisel do predvolby, pekne se tam necha kontrolovat co stoji hovor.
http://www.odorik.cz/
Jsou i na GSM.

Tech operatoru bude take rada. Vetsinou daji malej kredit na odzkouseni.

Kamarad z Brazilie me poradil
https://www.freecall.com/
tam jdou posilat SMS kamkoliv zadarmo a volani do rady zemi na pevne linky take zadarmo. Zaregistroval jsem se a ted vedu boj jak jim poslat 10 USD nemaje kreditku.
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“