krups xp 7220 vrací vodu

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dannek

krups xp 7220 vrací vodu

#1 Příspěvek od dannek »

Prosím o radu, vyměnil jsem komplet tlakovací tělěso (vlastně celý vnitřek) a když jsem zapnul, tak při prvním propláchnutí mi mašina nasála vodu, vše jak normálně alkorát potom zůstalo běžet to červené čerpadlo nebo co to je vzadu pod nádobkou na vodu a dál se nic nedělo. Musel jsem to vytáhnout ze zásuvky a znovu zapojit, a pak to teprv vrátilo píst do původní polohy ale veškerá voda se mi s vrácením pístu vytryskla zpět do zásobníku vody. I když jsem zkusil udělat kafe, udělalo to to samé...z trysky mi nic nevyteklo..už si nevím rady :cry:
A ještě mi to občas napíše chybu č. OC .....nevíte někdo? nikde jsem tuto chybu nenašel
ohryzek36

#2 Příspěvek od ohryzek36 »

Takže - je vyměněný tlakový válec a při spuštění (testovací cyklus nebo propláchnutí) to presso zavře pístem varnou komoru a čerpadlo i tak pořád tlačí? Jestli je to tak, tak napiš, jak moc je to čerpadlo hlasité (jestli po zavření válce ztichne) - jestli je totiž čerpadlo pořád nahlas a někam čerpá vodu (kamkoliv), tak máš problém - buď ti něco teče (nějaká hadicová spojka, rozdělovač), nebo ti někde uchází voda a teče například zpět do nádrže (přes rozdělovač) nebo do odpadní misky (přes přetlakový nebo zpětný ventil).

To, že se po opětovném spuštění vrací z hydraulického válce voda do nádrže je normální - toto dělá presso při každém cyklu a je to vlastnost, ne závada.

Zkus to nechat delší dobu zapnuté (poté, co se "nic neděje"), jestli se to nebude pokoušet o něco jiného, případně jestli se neobjeví chybový kód.
vrutek

#3 Příspěvek od vrutek »

Teď jsem se s tím trápil taky a zjistil jsem špatně propojení hadic u vstupu. Na fotce je jak to ma byt správně.
Přílohy
image.jpeg
(287.89 KiB) Staženo 113 x
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“