Mikrovlnka Samsung - nehreje !
Moderátor: Moderátoři
Ta pojistka někdy odejde bez zjevné příčiny. Sundej tu mikanitovou desku a podívej se pomocí zrcátka na ústí magnetronu, jestli není opálené (propálené). Pokud ano je to konečná.
Novou mikanitovou desku seženeš např. tady.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
A ještě by mě zajímalo jestli je "bezpečné", z hlediska vyzařování magnetronu, zapínat MT bez krytu?, zatím jsem se tomu raději vyhýbal
Uvnitř pouzdra byla velká trubičková pojistka s přepáleným vláknem. Koukl jsem na internet a nejbližší obchod, kde se to samé dá koupit, je GES za 140,-, což je, vzhledem ke stáří MV, zbytečně moc. Kór když jsem na netu, mezi náhradními díly spotřebičů Mora/Gorenje našel stejnou pojistku za cenu 30-50 Kč. Akorát na Moravě, tzn. +poštovné víc než 100,-. Takže posílat se to nevyplatí.
Takže jsem pojistku přemostil třemi fousy z dvojlinky (já vím, je to prasárna, ale funguje to) a MV zase jede jak zamlada. A až přestane MV makat znova a nebude to pojistka, půjde na rozebrání a na pokusy. Ze střev MV se prej dá udělat pěkná bodová svářečka
Ale díky vaší diskuzi jsem hned neletěl koupit novou MV, která by odešla hned po záruce na závadu, která se nevyplatí opravovat, jak je dnes dobrým zvykem.
Děkuji všem a přeji příjemný zbytek léta (teď je teda vedro jako kráva)