Memtest86

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
IJK

Memtest86

#1 Příspěvek od IJK »

Nejde mi spustit Memtest86. Je celkem jednoduchý postup jak vytvořit spouštěcí flashdisk a jak to přehodit v BIOSu. To jsem udělal, ale nejde mi to z toho flashdisku nastartovat.
Obsah flashdisku je :
Copying
ldlinux.sys
mt86plus
Readme.txt
syslinux.cfg

Nevíte prosím jak to mám udělat ?

IJK
masar

#2 Příspěvek od masar »

A jiné boot-flešky fungují? Pokud ne, je problém s BIOSem, pokud ano, je problém jen s tou danou fleškou. :wink:
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

A akym jednoduchym postupom si ten bootovaci disk vytvoril?
IJK

#4 Příspěvek od IJK »

Jinou fleshku jsem nezkoušel. Jen novou a starší verzi memtestu (5.01 a 4.20).

Ten postup je : z www.memtest.org se stáhne soubor memtest86+-5.01.usb.installer.zip z něj se rozpakuje soubor s příponou exe ten se pak spustí a vytvoří spouštěcí flashdisk (dal jsem i zformátovat FAT 32). Pak se po restartu nastaví v BIOSU, aby nastartoval z flashdisku.

Mně to, ale přeskočí na Windows nebo po nastavení jen na flashdisk hlásí, že flashdisk není bootovatelný, abych ho vložil.
petrfilipi

#5 Příspěvek od petrfilipi »

Tady:
http://www.memtest86.com/download.htm

jsou odkazy na stažení souborů pro spouštěcí flashku nebo CD. Tak to třeba zkus a uvidíš. Já používám pouze CD verzi.

PF
masar

#6 Příspěvek od masar »

IJK píše:Ten postup je : z www.memtest.org se stáhne soubor memtest86+-5.01.usb.installer.zip z něj se rozpakuje soubor s příponou exe ten se pak spustí a vytvoří spouštěcí flashdisk ..
Máš na mysli "rozpakování" celé složky a v ní spouštíš imageUSB.exe. Samotný exe soubor je málo. :wink:
IJK

#7 Příspěvek od IJK »

Už jsem zjistil čím to bylo, že mi to nešlo. V BIOSu nesmí být u USB Device Legacy Support nastaveno Disabled (v Integrated Peripherals).

Všem děkuji za odpovědi
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“