Letošní počasí, nevídané, poblázněné...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
xsc

#136 Příspěvek od xsc »

Dveře na čip u nás máme taky, kamery ne. Kontrolu nad tím mám já, neboť jsem měl ntb, na který to šlo nainstalovat :-) Měnilo se to na přání většiny. Ani ne kvůli bezpečnosti, ale hlavně proto, že dveře jsou těžké a klasická FAB se rychle ničila tím, jak je všichni tahali jen za klíč. Zasklení lodžií je u nás na vkusu každého soudruha...
konosuke

#137 Příspěvek od konosuke »

No právě ! Já to dostal většinovým rozhodnutím spoluobčanů jak za totáče a basta a plať vole za službu co nepotřebuješ.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
kokun

#138 Příspěvek od kokun »

xsc píše:U nás to z úvěru nešlo, zaplaceno bylo hned při realizaci. A znát to je. Má to samozřejmě i nevýhodu - až se konečně ochladí, barák bude vychládat pomaleji. Beton nějakou tepelnou kapacitu má.

Tak já nebydlím v paneláku, ale v cihláku (pálené voštinové CD-bloky).
Zatím nezateplujeme (a asi ani nebudeme), páč nám měření úniku tepla vychází příznivě - a to i přesto, že máme rovnou střechu.
Ale i tu jsme již (téměř před 30 lety) "nechtěně" zateplili - zvětšovali jsme totiž spády (aby na střeše nestály "rybníky vody" a pod betonový potěr šly vrstvy škváry.
Přesto je v těchto hicech v nejhořejších patrech nejtepleji.
Jeden nájemník-vlastník SVJ z našeho vchodu (z bytu "pod střechou") si nechal (před 2, či 3 roky) na všechny stropy nalepit izolaci (nwm či klasický zateplovací polystyren, nebo něco jiného - až ho potkám, zeptám se) - ale říká, že vyhodil peníze, že jenom vlastně dosáhl "tepelné hystereze" - později se byt vyhřeje, zato déle vychládá 8O :cry:

Nejvíce mně se*e, že už od půlky května u nás prakticky nepršelo.
Dnes jsem jel na kole sídlištěm a u takových menších bytovek (třeba jen 6-10 bytů) je mezi dvěma baráky zakrytá studna.
Nwm jak je hluboká, ale hned vedle ní (1,5m?) stojí nějaký listnáč strom. A ten je téměř bez listí (opadalo) - takže bude asi tak hluboká, že tomu stromu ta spodní voda vůbec nepomohla :cry:
Naposledy upravil(a) kokun dne 06 srp 2015, 18:17, celkem upraveno 1 x.
Honza - kokúň

#139 Příspěvek od Wolfik »

tvrďte mi někdo, že za tohle vedro mohou kraví pšouky a že lidi moc jezdí auty a zalepím dotyčnému hubu montážní pěnou
badoch
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od badoch »

No tak hlavně doufám, že nebude v takovém stylu zima. (myslím extrémní mrazy)
konosuke

#141 Příspěvek od konosuke »

Houby, žádný sníh a mráz už u nás nebude, to bych musel mopedu vyměnit kola za lyže a jak vyřešit pohon to (zatím) nevím.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
xsc

#142 Příspěvek od xsc »

To se spíš děsím toho, že příroda ten průměr vždycky dožene. Tak aby po suchu nepřišla velká voda. Zima je proti tomu pohoda.
konosuke

#143 Příspěvek od konosuke »

V naši lokalitě byly záplavy dycky v srpnu, říčka Olše (Olza) natropila velkých škod na majetku, celkem 3x přišla velká voda a zachraň se kdo můžeš...no letos to nehrozí but never say never...
ZVUK2000

#144 Příspěvek od ZVUK2000 »

Trochu nechutné, ale co se mi stalo o víkendu. K večeru jdu po 5ti kouscích z hospody a musel jsem se cestou vychc..... Během chvilky přiletěll holub a začal to pít. Jo sucho je sviňa :D
p32

#145 Příspěvek od p32 »

Jo a lidi jsou podělaní z trochu tepla. Co budou vykládat až se budou stěhovat tam odkud přišli naši milovaní imigranti, co se o ně tak hezky staráme a kteří nás za pár let budou vyhánět do toho jejich tepla až to tady politicky převezmou. Ale prej je to tam zdarma a nemusí se za to platit.
Hejnicek

#146 Příspěvek od Hejnicek »

Jo opaleny soused opirajic se (v lepsim pripade) o macetu rekne, ja jsem tady doma. Tady vsude bydlim ja.
p32

#147 Příspěvek od p32 »

To tvrděj i tady, ale mají amerikánskou šiltovku na palici. Fotit je nebudu, nestojí mi za to. Ale včera po obědě se tady rvali o práci. Gádžové čuměli všici v šoku. :lol:
kokun

#148 Příspěvek od kokun »

Vedro láme rekordy, pátek je nejteplejším dnem roku:
Pátek se stal v Česku nejteplejším dnem v roce. Vůbec největší horko bylo v Husinci-Řeži u Prahy, kde meteorologové naměřili 39,3 stupně. Teplotní rekordy padly na 135 ze 140 stanic s alespoň třicetiletou měřicí tradicí. Absolutní rekord 40,4 stupně z 20. srpna 2012 však překonán nebyl, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svém webu. V sobotu dosáhnou maximální teploty podobných hodnot jako dnes.
...

Horka a sucha potrvají podle dřívějšího vyjádření ČHMÚ ještě nejméně 14 dnů. [celá zpráva]

Pršet má sporadicky. I v druhé půlce prázdnin tak mají být teploty nadprůměrné. Pokud se předpověď vyplní, budou letošní prázdniny nejteplejší a nejsušší v historii měření. Doposud nejteplejším dnem roku byl 22. červenec, kdy bylo v Husinci-Řeži 39,2 stupně.

:cry:
Honza - kokúň

#149 Příspěvek od Celeron »

Už by s tím vedrem měli něco dělat. :) Dnes asi po 9 hodinách chodu to klimatizace Daikin vzdala, prostě se sama od sebe vypnula. Po vychladnutí ale zase naskočila. Asi nějaká tlaková či teplotní ochrana. Nojo, když já po ní chci asi moc, mám ji v patře a otevřenejma dveřma na schodiště chladím ještě přízemí. Takže kompresor běží neustále, bohužel pod 24 stupňů už teplota v baráku nesleze. A bude hůř :roll:
Zajímavý je, že z vnitřní jednotky za dnešek vyteklo asi 8 litru vody. Myslel jsem, že je vzduch už hodně suchej a ono ne. 8O
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
mi-ro

#150 Příspěvek od mi-ro »

To víš, i klimatizaci je potřeba chladit :D ..a bude hůř, jak píšeš.
..to bude jen ňákej odpůrek
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“