RLC most Tesla BM509, neměří
Moderátor: Moderátoři
Jinak v České Vepřové se určitě ňáký najde.
Decmen sory,to sem prehlidl.Situace se meni,oslovil sem typky v praci ze SMAR tymu,system mereni a regulace.Maaaam,typek prinesl...Dnes ho tam bouchnu a uvidi se...decmen píše:Jestli chceš, mrknu se Ti doma, měl bych tam ještě nějaké 520 mít, jo do Pdy jezdím denně do práce
- Přílohy
-
DSCN2398.JPG- (140.1 KiB) Staženo 104 x
První co zkus, je přepni na BAT a napětí ze síťovýho zdroje by mělo být na spodní červený výseči zcela vpravo. Pak dej kalibraci a nastav na horní stupnici 10. Pak zkus bez připojených X a N svorek, zda se ti na tolerancích ukáže na 0 uprostřed na stupnici procent. Pak zkus to samý se zkratem svorek X a N. Tím se odzkouší v podstatě porovnání měřícího vstupu s normálovým vstupem například pro odpor 0 nebo nekonečno. Až to uděláš, napiš, co ti to ukázalo. A propo, když měřils ty odpory, měls horní levej přepínač RC v poloze V?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
S tím nastavením co píšes to samozřejmě bude měřit nesmysly.
Tím poťákem kalibrace vlevo uprostřed ji tam nedoženeš?
Jestli je v cajku zdroj se dá poznat když to zkusíš napájet z baterky. Vzadu je přepínač síť/bat a chlívek na 4 placatý 4,5V. Radši se ale koukni do manuálu jestli to tak je, já to nikdy na baterky nezkoušel. Když vybádáš polaritu těch 2 spiček za baterkama nahoře, tak by se dal připojit na oszkoušení i regulovatelnej zdroj. Máš nějakej?
Pokud ti to bude měřit správně odpory, tak by to mělo měřit správně i kapacitay a indukčnosti. Pro vše tam je stejnej generátor pro můstek jen se jinak zapojuje. Manuál od toho nemám zrovna po ruce a je to už asi 8 let, co jsem si ho opravoval. Taky elyt ve zdroji.
Celeron píše:No vidíš já tam měl ležatej Tesláckej váleček zašpuntovanej pertinaxem s přinýtovanými pásky cca 1,5 x 0,8 mm a byl suchánek. Stejný jsou v dvojtým Aritmáckým laboratorním zdroji 0-24V/1A a 12-36V/1A a i když je někdy z poloviny 70 let, tak v něm jsou dobrý. Řekl bych něco z řady TE67x
Tak tyhle ano