Oprava tabletu *vyřešeno*

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Oprava tabletu *vyřešeno*

#1 Příspěvek od forbidden »

Mám tu od kámošky tablet pro děcka, prý ho polili a od té doby nefunguje. Rozdělal jsem ho a po vodě není ani stopy, baterka funguje, nabíječka ji nabíjí. Jinak skoro nic nedělá. Po zmáčknutí zapínacího tlačítka se na chvíli objeví v levým horním rohu tučňák a pak už nic. Jediný další tlačítko je reset, po zmáčnutí, i v kombinaci se zapínacím, se nic neděje. Občas trochu topí CPU, jinak nic. Po připojení k PC se po nějaké době hledají ovladače, ale nakonec napíše neznámé zařízení a nenalezeno. Identifikace je těžká, jedinej nápis na těle tabletu je "iGET" na desce uvnitř pak"HTC-C037H-V4 2013-3-15".
Existuje třeba nějaká diagnostická utilitka na PC, která by to nějak oživila, nebo nějakej obecnej postup při diagnostice těchto krámů? Já s tímto nemám vůbec zkušenosti.
Tablet stál asi 1500,- takže v nejhorším poletí.
Díky.
Naposledy upravil(a) forbidden dne 12 srp 2015, 15:30, celkem upraveno 1 x.
vladodyno

#2 Příspěvek od vladodyno »

Musiš identifikovať typ tabletu. Na stránke:

http://www.iget.eu/cs/produkty

je u každého typu utilita na inštaláciu Androidu.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Díky za link, podařilo se mi ho vylučovací metodou určit. Stáhl jsem si k němu soft, všechno proběhlo dobře, ale závada je stále stejná. Přemýšlím, jestli to nemůže být jen vada displaye. Musím někde splašit mini HDMI a zkusím to hodit na externí display. Na display jsem si svítil, kdyby lehlo jen podsvícení, tak by tam něco vidět asi bylo, ale vypadá úplně černej.
monterjirka

#4 Příspěvek od monterjirka »

Jestli se na chvilku objeví "tučňák", tak bych asi displej neřadil mezi příliš pravděpodobné závady
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

Po tom přeflashování se občas na chvíli objeví i normální obrazovka se zámkem, ale jen tak na půl sekundy.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Tipuju spoj mezi samotným displejem a řadičem = grafickým rozhraním, nebo jeho výstupní stupně. obojí funguje, ale signál neprochází - respektive čas od času pár dat proleze. Je potřeba zjistit kdy - a proč ne furt.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od forbidden »

Spoj to není, na různý mačkání a ohýbání to nereaguje vůbec. Pokud se někdy zadaří nahodit display, tak buď hned po zapnutí, nebo třeba po vytáhnutí nabíječky, nebo zas připojení. Divný.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

To by mohlo byt podsvietenie.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

U noťasu, když nejde podsvícení, tak je po přisvícení silným zdrojem na displayi něco vidět, tady není vidět vůbec nic. Nevím, možná nějaká jiná technologie.
Michal22

#10 Příspěvek od Michal22 »

Jiná technologie by mohla být AMOLED (OLED).
Blbý je, že u těchto krámů je asi jediná diagnostika v tom, že máš druhý- stejný- kus a půjčíš si displej, baterku...
Tohle není elektronika na opravy, jestli někde v ČR existuje nějaký autorizovaný servis, tak tam umějí jen pich za pich.

A bude hůř (viz třeba konec malých sefvisů Nokie= Microsoftu)- posun autorizovaných oprav do Maďarska...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od forbidden »

Sehnal jsem redukci mini HDMI-HDMI a připojil k ext. LCDčku. S tou všechno funguje, takže je vada bud v displayi samotným, nebo té elektronice co jej obsluhuje. Každopádně s tím víc nehnu. Měřit naslepo ty malý mrchy, když ani nevím, kolik mají mít je k ničemu.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Habesan »

Očekával bych, že na Androidu se dá spustit nějaká diagnostika.
(Pro začátek memtest, i když RAMkou to evidentně nebude.)
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od cputakt »

Setkal jsem se takovým testem snad jen u pár telefonů u těchto tabletů to bude asi problém ale podle typu bych zkusil udělat wipe a potom novou instalaci vlastně hard resset ale s wipe aby tam nezůstal nějaký bordel.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“