Eagle,vývojka
Moderátor: Moderátoři
Eagle,vývojka
Propojky na jednostranném plošňáku doporučuji dělat jako při dvojstranném plošňáku. Tedy vedeš cestu ve vrstvě BOTTOM a nastavíš si na liště díru a průměr propoje(VIA) a změníš hladinu na TOP a vedeš cestu ve vrchní vrstvě.Udělá se ti automaticky propoj. Nezapomeň se pak vrátit do hladiny BOTTOM,abys měl dvě díry pro drátovou propojku.
Na výrobu desek plošných spojů fotocestou jsem napsal malý návod na www.georgeb.wz.cz/dps.htm
Hodně zdaru!
A k tým prepojkám, to bude vedené tak ako keby bol obojstranný plošný spoj? Ja som myslel že je na to nejaka funkcia, ked na plošákoch z PE je vydno že to má byť drátová prepojka, ked je plošák jednostranný.
Jancis1 píše:Díky za odpoveď, inak ja som postupoval presne podľa toho návodu a tam je to aj písané že to trvá desiatky sekúnd, preto si myslím že chyba je v tom, že to tam mám dlho v tej vývojke, ale neviem ako to urýchliť. Ešte som neskúšal zahriať tú vývojku, tak skúsim.
A k tým prepojkám, to bude vedené tak ako keby bol obojstranný plošný spoj? Ja som myslel že je na to nejaka funkcia, ked na plošákoch z PE je vydno že to má byť drátová prepojka, ked je plošák jednostranný.
Napis cim osvicujes(?osvetlujes?).Zalezi taky jak silnou mas vyvojku...ted z hlavy nevim kolik je ta moje,ale kupoval jsem to v GESu(10g pytlik na 1l vody).Osvit rozmlacenou rtutovou vybojkou cca 2min a vyvolani par vterin.
K tem propojkam...todle me fakt nenapadlo resit,kdyz potrebuju propojku,tak proste prerusim cestu,nahazim tam PADy a jedu dal,optimalni to asi neni,ale rychly jo.
K tomu Eagle, to som sa pýtal len tak informatívne ako by sa to malo robiť.
-
Piitr
Ta vrstva laku stačí docela tenká. Tlustá vrstva pak skoro nejde pryč.
Chce to vyzkoušet čas osvitu. Já svítím 5 až 10 minut. Zkoušej různé doby a pak si vyber tu nejlepší.
Taky jsem měl problém, že při krátkém vyvolávání se mi nesmylo nic a při dlouhém se mi smyly i cestičky. U mě byl problém, že jsem měl vývojku moc koncentrovanou. V obchodě koupíš 1,5%, ale ten lak chtěl jen 0,7%. Když jsem to ředil 1:1 vodou, bylo to OK.
Pro zvýšení rozdílu mezi cestičkami a zbytkem je taky dobrý tu předlohu netisknout na papír, ale na průhlednou fólii. Stačí pak kratší čas a cestičky lépe drží.
Přečti si popis k tomu tvému laku. Dobu vyvolávání a koncentraci to chce dodržet, čas osvitu vyzkoušet.
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:A podle jednoho "šílence" (p. Šedivý - autor knížky "Rozeberte si PC") je osvit nejlepší ve chvíli, kdy se rtuťovka teprve startuje, jak se ohřeje, její UV produkce už není tolik vhodná k osvitu DPS...
ja to tak delam,hnedka jak zapnu vybojku strcim desku,protoze kdyz osvecuji dele po zapnuti tak to dost topi